Acceleration Boost aanschaffen: zinvol of niet doen?

Snel, sneller, snelst… Met de Acceleration Boost weet je zeker dat je vliegensvlug optrekt. Maar is deze boost de moeite waard?

Geniet je er van dat je auto snel optrekt van 0 naar 100? Dan kan het zinvol zijn om de zogenoemde ‘Acceleration Boost’ aan te schaffen. In het geval van de Model Y LR betaal je 1.800 euro, maar dan profiteer je daarna van een verbeterde acceleratie. Je versnelt in 4,4 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur in plaats van 5 seconden. Een verschil van 0,6 seconden. Heb je een Model 3 LR? Dan verbetert je 0-100-tijd van 4,2 naar 3,7 seconden.

Voel je dit verschil? Jazeker! Je wordt net wat dieper in de stoel gedrukt als je snel accelereert. Model Y-eigenaren die voorheen een Model 3 rijden zullen wat meer het gevoel krijgen alsof ze in hun ‘oude’ auto rijden. Toch zal dit gevoel nooit zo extreem zijn als in een Model 3 Performance, want dan is de acceleratietijd van 0 naar 100 kilometer per uur slechts 3,3 seconden.

Als je standaard de ‘Chill Mode’ geactiveerd hebt, dan is er geen meerwaarde om de ‘Acceleration Boost’ aan te schaffen. Chill Mode haalt de scherpte uit het pedaal, waardoor je soepeler accelereert. Niet alleen prettig voor passagiers in de auto, maar ook voor jou als bestuurder. Persoonlijk ben ik een groot fan van deze modus. En eerlijk is eerlijk: de ‘Chill Mode’ maakt jouw auto nog steeds snel genoeg om andere weggebruikers in te halen.

Een paar laatste aandachtspunten:

  • Als je ‘Acceleration Boost’ aanschaft, dan blijft deze boost ook voor volgende kopers van jouw auto beschikbaar. Deze boost is overdraagbaar. Het zorgt er dus voor dat jouw auto in de toekomst beter verkoopt dan precies hetzelfde model zonder Acceleration Boost.
  • De ‘Acceleration Boost’ kun je los aanschaffen en verhoogt de cataloguswaarde van de auto niet. Je betaalt dus geen bijtelling over die 1.800 euro. Zeker voor zakelijke rijders is dit interessant. Het bedrag van 1.800 euro is inclusief btw, dus het btw-bedrag gaat er ook nog eens af. Als je de auto op termijn van zakelijk naar privé haalt, dan raden wij aan om de Acceleration Boost nog net voor die switch te activeren.

Hoe weet ik of Acceleration Boost actief is?

Schaf je de Acceleration Boost aan, dan is deze vrijwel direct beschikbaar in je auto. Zorg er wel voor dat je auto in de P-stand staat. Ga in de Tesla-app naar ‘Upgrades’ en vervolgens naar ‘Upgrades beheren’. Onder het tabblad ‘Actief’ zie je dat de Acceleration Boost is inbegrepen. En wil je het écht zeker weten dat AB werkt? Ga de weg op en trap het stroompedaal zo diep mogelijk in. Merk je het verschil? Waarschijnlijk wel!

Kan ik de Acceleration Boost testen?

Twijfel je en wil je de Acceleration Boost eerst testen? Je kunt de boost aanschaffen en binnen 48 uur na aankoop een verzoek tot terugbetaling aanvragen. Dit kan gewoon via de Tesla app. Handig!

Is er een andere manier om de Acceleration Boost aan te schaffen?

Ja, je kunt ook punten inleveren in de Loot Box. De Acceleration Boost kost 7.000 punten. Wat dat betreft is het een koopje. In vergelijking: de Wall Connector kost namelijk 5.500 punten en gaat normaal voor 500 euro over de toonbank.