Aero wieldoppen: wel of niet laten zitten?

De Model 3 wordt geleverd met Aero wieldoppen. Deze velgen vergroten het bereik van de auto. Ook is het een stuk stiller in de auto.

Verschillende Model 3-eigenaren hebben hun auto getest met en zonder Aero wieldoppen. “Ik merk dat er veel minder geluid te horen is in de cabine”, vertelt Reddit-gebruiker hairy_quadruped. “Zeker bij hogere snelheden.”

Het bereik van een Model 3 neemt met twee tot vier procent toe dankzij de Aero wieldoppen. Dat komt neer op een absoluut verschil van acht tot tien kilometer. Sommigen beweren dat het bereik zelfs tot vijf procent toeneemt, oftewel met enkele tientallen kilometers.

Dit schuilt er achter de Aero wieldoppen.

Vind je de Aero wieldoppen niet zo mooi? En vind je het niet zo erg dat het bereik iets afneemt? Je kunt deze plastic wieldoppen gemakkelijk zelf verwijderen. Achter de wieldoppen zitten mooie lichtmetalen wielen. Je kunt de wielen nog mooier maken met een zogenoemd ‘Aero wheel cap kit’. Je ontvangt dan vier Tesla-logo naafkappen en twintig zwarte dopjes voor de wielmoeren. Je kunt zo’n kit via Bol.com bestellen voor ongeveer 30 euro. De originele kit van Tesla kost ongeveer 50 euro. We hebben beide kits getest en kunnen concluderen dat er geen verschillen zijn, dus bespaar twee tientjes en ga voor een Bol.com-kit.