Apple TV+ kijken in je Tesla: nog niet, maar wie weet binnenkort

Na Netflix en Disney+ is het een logische stap van Tesla om Apple TV+ toe te voegen als volgende streamingsdienst. We verwachten dat het niet lang meer zal duren.

Apple TV+ is een streamingsdienst van Apple. De reclamevrije streamingsservice is opgericht in 2019 en telt tientallen miljoenen gebruikers. Inmiddels heeft Apple al veel pareltjes uitgebracht, zoals Severance, Silo, The Morning Show, Hijack en Foundation. Het zou natuurlijk mooi zijn als je deze kwalitatieve (mini-)series tijdens het superchargen kunt bingewatchen.

De kans is groot dat Tesla binnenkort Apple TV+-ondersteuning toevoegd. We hebben een aantal argumenten hiervoor.

Het eerste argument is dat Tesla en Apple al nauw samenwerken. Zo is Apple Music toegevoegd in de Holiday Update van 2022. Hierdoor is het sinds deze eindejaarsupdate mogelijk om te luisteren naar meer dan 100 miljoen nummers op Apple Music.

Het tweede argument is dat er onlangs een verwijzing naar AirPlay is gevonden in de broncode van de Tesla-app. Als Airplay is toegevoegd, dan is het sowieso mogelijk om video’s te streamen vanaf je Mac, iPhone of iPad naar je Tesla en kun je dus via een omweg al naar Apple TV+ kijken. Maar misschien hoeft dat niet… Het is heel goed mogelijk dat Tesla tegelijkertijd met de AirPlay-ondersteuning ook Apple TV+ toevoegt als app.

Wanneer kan ik Apple TV+ kijken in mijn Tesla?

We kunnen natuurlijk niet in het brein van Elon Musk kijken, maar we verwachten dat zo’n grote toevoeging wordt bewaard voor een eindejaarsupdate. Misschien wordt Apple TV+ voor Tesla eind december 2023 gelanceerd. Of wellicht komt er eerst AirPlay-ondersteuning en volgt Apple TV+ in 2024. Hoe dan ook: we hoeven er niet lang meer op te wachten. Gelukkig maar!