Bevroren spiegels, ramen, handgrepen en koplampen? Doe dit in je Tesla!

Bij temperaturen onder de 0 graden kan jouw Tesla bevriezen. Denk aan: bevroren spiegels, vastzittende ramen en handgrepen die niet meer te bewegen zijn. Gelukkig zijn er oplossingen!

We beginnen bij de ramen. Heb je last van bevroren ruiten? Activeer 5-10 minuten voor vertrek ‘Auto ontdooien’ in je Tesla-app. Je profiteert niet alleen van ontdooide ruiten: de cabine is ook heerlijk voorverwarmd. Daarnaast kun je alvast het stuur en de stoel verwarmen. Win-win. Afhankelijk van de kou kan het goed zijn om ‘Auto ontdooien’ eerder of later aan te zetten. Vriest het slechts één graad, dan is een paar minuutjes voldoende. Ligt er een dikke laag ijs op je ruit, dan moet je de functie wat eerder activeren of even met de hand krabben. Als er sneeuw is gevallen raden we sowieso aan om het dikke pak eerst even weg te vegen.

Als de auto is ontdooid, dan kan het zijn dat spiegels, handgrepen en koplampen nog bevroren zijn.

De buitenspiegels kun je het best even met een warm washandje afnemen en handmatig uitklappen. Eenmalig ontdooid zal het automatisch inklappen en uitklappen vanzelf weer werken.

Zijn de portiergrepen bevroren? Verwijder dan eerst het ijs op de rand van de handgreep en de deur. Tik daarna met je vuist tegen het brede deel van de portiergreep. Werkt dit nog steeds niet? Gebruik dan ook een warm washandje om de laatste ijsresten te verwijderen of gebruik een antivries-spray (ruitontdooier).

De laatste tip is om even goed de koplampen te bekijken voor het wegrijden. De koplampen bevriezen namelijk erg snel. Het nadeel is dat je dan slecht zicht hebt als je ‘s nachts rijdt. Maak de koplampen ‘s ochtends ijsvrij met een warm washandje of een antivries-spray. We raden aan om geen ijskrabber te gebruiken om schade te voorkomen. De koplampen zijn niet vlak, dus een krabber is sowieso lastig te gebruiken.

Een laatste tip: laat de ruitverwarming aan staan als je wegrijdt. De laatste resten ijs zullen dan sneller smelten. Ook blijft de ruit de eerste paar kilometer ijsvrij.

Leestip: een Tesla rijden in de winter: 10 handige tips