Camp Mode of Kampeermodus: kun je kamperen in je Tesla?

Op vakantie gaan is vaak een dure aangelegenheid, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in je Tesla. Zo heeft Tesla een eigen Kampeermodus. Houd er wel rekening mee dat het ten koste gaat van je bereik.

Wil je de Camp Mode activeren? Zet de auto in de parkeerstand, klik op het temperatuur-icoontje onderinhet scherm en klik vervolgens op ‘Kampeermodus’. Dit kan ook vanuit de Tesla-app: ga naar ‘Climate Control’, swipe omhoog vanaf de onderkant zodat je alle opties ziet en klik op ‘Kampeermodus’. Camp Mode werkt alleen als je accu meer dan 15% vol is.

Wil je de Kampeermodus uitschakelen? Dit doe je door opnieuw op ‘Kampeermodus’ te tikken (in de app of op het scherm), waardoor deze modus gedeactiveerd wordt. Je kunt de auto ook uit de parkeerstand halen, dan wordt de modus automatisch beëindigd.

Camp Mode zorgt ervoor dat je auto geschikt is om in te slapen. We hebben eerder al een artikel geschreven over slapen in je Tesla, maar er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn. Ten eerste: geen alarm. Je wil niet midden in de nacht gewekt worden door een irritant bliepje. Camp Mode regelt dat. Verder werkt automatisch vergrendelen niet meer, waardoor je continu de auto in en uit kan. We raden wel aan om de auto handmatig op slot te doen als je gaat slapen. Ook is de temperatuur in de cabine optimaal en zorgt de auto voor een aanvoer van frisse lucht. Tenslotte werkt het touchscreen gewoon, dus je kunt een muziekje luisteren of een televisieshow streamen (met premium connectivity).

Een nadeel van de Kampeermodus is dat het energie kost. Houd rekening met een energieconsumptie van 10% iedere tien uur. Is het heel koud, dan is de energieconsumptie hoger. Je moet de auto dus wat vaker opladen. Houd er rekening mee door onderweg wat vaker op te laden. Een tip is om een overnachtingsplek te zoeken met een laadmogelijkheid. Op die manier kun je het nuttige (laden) met het aangename (slapen dus) combineren.

Lees ook: slapen in je Tesla: do’s & dont’s