Cybertruck verkrijgbaar vanaf 60.990 dollar en leverbaar in 2024

De eerste Cybertrucks zijn deze week afgeleverd in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd onthulde Elon Musk veel nieuwe details en accessoires.

De Cybertruck is te bestellen in Mexico, de Verenigde Staten en Canada. De elektrische pickup heeft een vanaf-prijs van 60.990 dollar voor de uitvoering met achterwielaandrijving en een range van 400 kilometer. Dit model is leverbaar vanaf 2025. De andere twee versies zijn iets duurder en al vanaf 2024 leverbaar: de vierwielaandrijving (79.990 dollar, bereik van 550 kilometer en in 4,1 seconden van 0-96 kilometer per uur) en de Cyberbeast (99.990 dollar, bereik van 515 kilometer en in 2,6 seconden van 0-96 kilometer per uur).

Tesla verkoopt ook een aantal accessoires, zoals een grijze kampeertent. Deze Cybertruck Basecamp kost bijna 3.000 dollar en wordt geleverd met een reparatieset en een luchtpomp. De tent is binnen enkele minuten opgepompt en daarna kun je overnachten in je Cybertruck. Een ander accesssoire is een extra accu, de zogenoemde Range Extender. Deze past in de laadbak van de Cybertruck. Ideaal als je een lange rit voor de boeg hebt. Het maximale bereik neemt met ongeveer 200 kilometer toe.

Dit is de Cybertruck Basecamp.
Speciale ladder om zware voorwerpen in de laadback te rijden. Deze ‘Tailgate Ramp’ kost 400 dollar.
De Range Extender voegt 200 kilometer bereik toe.

Deze week deelde Tesla een fantastische video van een Cybertruck die een sprintje trekt naast een Porsche 911. De winnaar: natuurlijk de Cybertruck, maar op het eind verschijnt er een verrassing in beeld.

Helaas is er nog niets bekend over de komst van de Cybertruck naar Europa. Waarschijnlijk wil Tesla eerst de leveringen in Noord-Amerika op de rit krijgen, maar daarna lijkt een overzeese introductie een logische vervolgstap.