De beste apps voor Tesla-eigenaren

Rijd je in een Tesla? Dan zijn deze apps onmisbaar als je het maximale uit je auto wil halen!

In dit artikel zijn links opgenomen naar de iOS-apps. Heb jij een Android-telefoon? Dan kun je de bijbehorende apps zelf opzoeken in de Play Store.

Tesla

Een onmisbare app is de app van Tesla zelf. Je kunt op afstand alles regelen en terugvinden. Bekijk de oplaadvoortgang, start (of stop) het opladen, ontgrendel de auto, vind de auto terug, laat de lichten knipperen of de auto claxonneren om deze te vinden, het panoramadak openen en de auto koelen of verwarmen voor een rit.

A Better Routeplanner

A Better Routeplanner

De beste routeplanner voor elektrische auto’s. Ook te gebruiken in de Tesla-browser. Selecteer jouw auto, vul de bestemming in en A Better Routeplanner (ABRP) berekent waar je moet stoppen en hoe lang je moet opladen. In het geval van Tesla worden vaak superchargers gekozen, maar ook andere laadstations kunnen voorbij komen.

SentryView: For Tesla Cars

Opgeslagen beelden van de Sentry Mode terugkijken? Plug jouw opslagmedium (SSD, SD-kaart) in je iPad of iPhone en bekijk de videobestanden. De beelden van de voorkant, achterkant en zijkanten worden automatisch naast elkaar getoond. De video’s zijn gesorteerd op datum en tijd, waardoor je eenvoudig naar het juiste moment kunt scrollen. Enige nadeel: SentryView kost 8,99 euro.

Stats for Tesla

Voor Stats for Tesla betaal je 32,99 euro (!!), maar deze app biedt veel handige features. Zo zijn er allerlei Siri shortcuts, die je kunt gebruiken. Shortcuts als laadpoort openen en auto opwarmen. Handig als je een Apple Watch hebt. In Stats for Tesla zie je allerlei informatie over jouw rijgedrag. Blader door de statistieken, zoals accu-gezondheid, jouw efficientie vs andere gebruikers, kostenbesparingen en hoeveel km gereden per dag/maand/jaar. Daarnaast kun je het opladen of klimaatbeheer instellen.

EV Charging

Heb je een oplaadkaart van een NewMotion-partner? In EV Charging zie je meer dan 118.000 oplaadpunten in 35 landen. Filter op prijs, zodat je nergens te duur laadt. Eenmaal bij een laadpaal? Je kunt in de app jouw laadsessie afronden.

Chargemap

Chargemap

Chargemap wordt inmiddels door meer dan 500.000 EV-rijders gebruikt. Je ziet hier oplaadpunten in de buurt. Chargemap is – zeker in het buitenland – een fijne app om oplaadpunten te vinden. Je ziet in realtime de beschikbaarheid. Ontevreden over een laadpunt? Geef dan een negatieve beoordeling en help de community.

Fastned

Fastned heeft een groot Europees netwerk van snellaadstations. Met de app van Fastned kun je met een klik starten. Bekijk de beschikbaarheid van laders en zie precies welke laadpunten er zijn. Activeer autocharge en je hebt geen kaart of app nodig om op te laden. Plugin en begin. Opladen bij Fastned is goedkoper dan bij Ionity, maar wel iets duurder dan bij superchargers.

Shell Recharge

In de app Shell Recharge zie je waar je kunt opladen. In de app zijn inmiddels meer dan 150.000 laadpunten te vinden. Start een lading met behulp van de app, zie prijzen en geschatten kosten, sla favoriete locaties op en bekijk jouw vorige laadsessies.

Smoov

Tenslotte: Smoov. Ook hier vind je een laadpunt bij jou in de buurt. Handig is dat je geen abonnement nodig hebt bij Smoov. Kies hoe je wil betalen (laadpas, bankrekening of creditcard) en start met laden. Smoov werkt op dit moment alleen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vergeet het dus maar om te Smooven in Zuid-Europa.