De eerste Cybertrucks worden op 30 november geleverd

Tesla gaat de eerste cybertrucks op 30 november leveren. Dat laat het bedrijf weten in een aandeelhoudersupdate.

Op dit moment is nog onbekend hoeveel Cybertrucks op die dag worden verscheept. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk meer dan 125.000 Cybertrucks per jaar geproduceerd gaan worden in Giga Texas. Veel liefhebbers wachten al vier jaar op deze pickup-truck met ‘onbreekbare’ ruiten, want de Cybertruck werd oorspronkelijk onthuld in november 2019.


In de beginfase verwachten we dat Tesla nog niet veel exemplaren gaat produceren. Volgend jaar komt de massaproductie op gang. Dit moet ook wel, want meer dan 1,5 miljoen mensen hebben inmiddels al een aanbetaling gedaan om de Cybertruck te reserveren. De vraag is natuurlijk: wat gaat de échte prijs van de Cybertruck worden? Een vanaf-prijs van 40.000 dollar – zoals in 2019 werd genoemd – lijkt anno 2023 niet meer realistisch.

In de update naar de aandeelhouders laat Tesla weten dat de productie van 4680-accucellen toeneemt en dat de Model Y in augustus het bestverkopende voertuig in Europa was. Daarnaast wordt het ‘Next Gen Platform’ genoemd. Na de release van de Cybertruck is de kans groot dat Tesla verder gaat werken aan een nieuw model. Wellicht de Model 2?