Disney+ kijken in je Tesla: alle vragen & antwoorden

Sinds 2021 is het mogelijk om Disney+ te streamen in je Tesla. Disney+ is een streamingsdienst van Disney, die begonnen is in 2019. Je vindt er niet alleen bekende Disney en Pixar-films, maar ook films, series en documentaires van Marvel, Star Wars, National Geographic en Star.

In dit artikel ontdek je hoe je de app opent in je Tesla. Werkt Disney+ niet? Dan lees je wat je kunt doen om de app weer draaiende te krijgen.

Hoe kijk ik Disney+ in mijn Tesla?

Als je versie 2021.24 of hoger hebt geïnstalleerd, dan is het mogelijk om Disney+ te kijken. Open het applicatiemenu en kies ‘Entertainment’. Klik daarna op ‘Theater’ en vervolgens op het logo van ‘Disney+’. Log in met je e-mailadres en wachtwoord om je favoriete Disney-films te streamen. Onder ‘Tesla Theater’ vind je trouwens meerdere videostreamingservices, zoals Hulu, Twitch, Netflix en YouTube.

Kan ik Disney+ kijken tijdens het rijden?

Nee, de Disney+ app werkt alleen als je auto stil staat in de parkeerstand. Logisch, want als de passagiers een film kijken tijdens het rijden, dan kan dit jou als bestuurder teveel afleiden van het verkeer. In de praktijk betekent dit dat Disney+ vooral gebruikt wordt tijdens het opladen (bijv. bij een supercharger) of als je even in de auto moet wachten.

Disney+ werkt niet: wat is er aan de hand?

Zie je een zwart scherm of lukt het je niet om de Disney+ app te vinden? Beantwoord eerst alle onderstaande vragen met ‘Ja’ voor je doorgaat.

  • Heeft je auto minimaal een MCU2-chip? Tesla’s voor 2018 hebben een upgrade nodig naar MCU2 nodig om Tesla Theater – inclusief Disney+ – te gebruiken.
  • Heeft je auto de afgelopen twee jaar een software-update gehad? Je hebt minimaal versie 2021.24 nodig. Lees hier hoe je een software-update uitvoert.
  • Er schijnen problemen met Disney+ te zijn in combinatie met software-versies 2022.36.2 tot 2022.36.6. Controleer of je niet één van deze versies hebt. Voer een update uit als je auto nog draait op 2022.36.
  • Heb je premium connectivity? Zo nee, sluit dan eerst premium connectivity af bij Tesla. Dit is een abonnement van 10 euro per maand.
  • Is er sprake van een goede mobiele verbinding? Test dit door een nummer te luisteren in Spotify of een video te bekijken op YouTube. Werken deze apps ook niet, dan is er sprake van een tijdelijk verbindingsprobleem. Misschien is er geen zendmast in de buurt of passeerde je onlangs een landsgrens. Dan kan het weer even duren voor er verbinding is.
  • Sta je geparkeerd? (In de ‘P’-stand)
  • Heb je een Disney+-account en weet je zeker dat je het goede e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd?
  • De laatste mogelijkheid is dat Disney+ eruit ligt. Controleer dit hier.

Als Disney+ nog steeds niet werkt, is het verstandig om een reset uit te voeren. Dit lost namelijk 95% van de problemen op. Hoe dit moet lees je hier. Je kunt de auto resetten tijdens het opladen, maar we raden dit niet aan. Werkt Disney+ daarna nog steeds niet, dan adviseren we om het een dag later opnieuw te proberen en (als het nog niet werkt) contact op te nemen met Tesla.

Wat is de resolutie van Disney+?

De resolutie van Netflix is 720p (1280 x 720 pixels), dus het is aannemelijk dat ook Disney+ een resolutie heeft van 720p. Dit betekent dat het beeld minder scherp is dan op een HD of 4K-televisie. De resolutie ligt wat lager i.v.m streaming via 4G.

Kan ik Disney+ kijken op het tweede scherm in mijn Model S of X?

Ja, dat kan. Op de website van Disney+ staat dat het heel eenvoudig is: klik op ‘Theater’ en open daarna de Disney+-applicatie.