Dit is de vernieuwde Model 3 (2023): groter bereik, opvallend design

Tesla onthulde vandaag de gloednieuwe Model 3. De auto heeft een groter bereik, een nieuw interieur én een opvallend nieuw uiterlijk.

Het redesign komt niet uit de lucht vallen. Tesla werkt al jaren in het diepste geheim aan de zogenoemde Highland-update van de Model 3. Begin dit jaar lekten de eerste beelden uit en nu is de vernieuwde Model 3 te bestellen.

Als je vluchtig naar de nieuwe Model 3 kijkt, dan vallen de nieuwe koplampen direct op. Die zijn platter en minder eigenzinnig dan de vertrouwde Tesla-lampen. De bumper en de achterkant van de auto zijn aangepast. Zo lijkt de achterbumper nu meer op die van de Model Y. De achterlichten zijn ook aangepast. Het plaatwerk loopt door in de achterlichten, waardoor de achterlichten omhoog gaan als je de achterklep opent. Dit ziet er bijzonder uit.

Veel verbeteringen in het interieur

Binnen zijn er ook veel nieuwigheden. Autoweek meldt dat o.a. de carrosserie is verstevigd, de stoelen geventileerd zijn, er meer zachtere materialen worden gebruikt en dat de speakers zijn verbeterd. Ook is het onderstel aangepast en is het dubbelglas beter. Je hoort straks waarschijnlijk minder rijgeluiden onderweg. Het stuurwiel is nieuw en lijkt op het stuur van de vernieuwde Model S en Model X. Verder zijn de bedieningspookjes – o.a. voor de ruitenwissers en richtingaanwijzers – geschrapt. Als je nu afslaat, moet je daarvoor een knopje op het stuur gebruiken. Tenslotte is er ook nog een tweede touchscreen te vinden op de tweede rij. Ook dit zagen we eerder in de Model S en Model X. Aan de zijkant is sfeerverlichting te zien die doorloopt naar achteren. De kleur van de sfeerverlichting is aan te passen.

Tot 678 kilometer bereik op één acculading

De laatste grote verbetering is dat de auto beter gestroomlijnd is. De zogenoemde cW-waarde is gedaald, waardoor de Long Range-versie 629 kilometer uit een acculading weet te persen. Met de 18 inch Photon-velgen – die standaard worden geleverd – is het geschatte bereik zelfs 678 kilometer. De Model 3 met achterwielaandrijving heeft een bereik van 513 kilometer (of 554 met Photon-velgen). Uiteraard wel allemaal WLTP, dus het daadwerkelijke bereik op de Nederlandse autosnelwegen zal iets lager uitvallen.

Duizend euro duurder dan oude Model 3

De gloednieuwe Model 3 is nog steeds de goedkoopste Tesla, maar het prijskaartje is wel iets aangepast. De nieuwe Model 3 kost namelijk 1.000 euro meer dan de oude uitvoering – oftewel 42.990 euro – maar de auto is wel op alle fronten sterk verbeterd. Zeker op het gebied van efficiëntie en het interieur is de vernieuwde Model 3 de meerprijs van duizend euro meer dan waard. En het uiterlijk: smaken verschillen. De neus en de koplampen zijn wat generieker, maar qua design is dat zeker niet verkerd.

Je moet nog wel even geduld hebben. De eerste vernieuwde Model 3’s worden pas in oktober of november geleverd. Kun je niet wachten? Bekijk dan zeker de eerste video’s van de Model 3.