Een Tesla kopen met bitcoins? Het kan!

Amerikanen kunnen vanaf nu een Tesla kopen met bitcoins. Op de website is een betaalknop toegevoegd, waarmee klanten een aanbetaling met de cryptomunt kunnen doen.

Elon Musk kondigde dit aan op Twitter. “We gebruiken interne & open source software hiervoor”, vertelt de multimiljonair. “Als iemand met bitcoins afrekent, dan blijven het bitcoins. Wij zetten het bedrag niet om in fiatgeld.” Met fiatgeld bedoelt Musk bijv. de Amerikaanse dollar en de euro.

In eerste instantie is betalen met bitcoins alleen nog mogelijk in de Verenigde Staten. “Later dit jaar kan het ook vanuit andere landen”, concludeert Musk.

De prijs van een nieuwe Tesla wordt automatisch omgezet in bitcoins. Stel, de Model 3 SR+ kost 47.980 en op dit moment is 1 bitcoin precies 47.980 euro waard, dan betaal je dus exact 1 bitcoin. Toch kan dit over een paar uur 0,9 of 1,1 bitcoins zijn, als de koers verandert.

Tesla is niet het eerste bedrijf dat bitcoins accepteert. In Nederland is het mogelijk om bij o.a. Thuisbezorgd en Zalando af te rekenen met bitcoins.

Hieronder zie je de actuele bitcoin-koers:

Lees onze Tesla-specials

Beste Tesla accessoires
Beste zomerbanden & winterbanden Tesla 2021
Tesla referral code: 1500 km gratis
Tesla wassen tips