Een Tesla kopen met bitcoins? Het kan (niet meer)!

Amerikanen kunnen vanaf nu een Tesla kopen met bitcoins. Op de website is een betaalknop toegevoegd, waarmee klanten een aanbetaling met de cryptomunt kunnen doen.

Elon Musk kondigde dit aan op Twitter. “We gebruiken interne & open source software hiervoor”, vertelt de multimiljonair. “Als iemand met bitcoins afrekent, dan blijven het bitcoins. Wij zetten het bedrag niet om in fiatgeld.” Met fiatgeld bedoelt Musk bijv. de Amerikaanse dollar en de euro.

In eerste instantie is betalen met bitcoins alleen nog mogelijk in de Verenigde Staten. “Later dit jaar kan het ook vanuit andere landen”, concludeert Musk.

De prijs van een nieuwe Tesla wordt automatisch omgezet in bitcoins. Stel, de Model 3 SR+ kost 47.980 en op dit moment is 1 bitcoin precies 47.980 euro waard, dan betaal je dus exact 1 bitcoin. Toch kan dit over een paar uur 0,9 of 1,1 bitcoins zijn, als de koers verandert.

Tesla is niet het eerste bedrijf dat bitcoins accepteert. In Nederland is het mogelijk om bij o.a. Thuisbezorgd en Zalando af te rekenen met bitcoins.

Hieronder zie je de actuele bitcoin-koers:

Update 13 mei 2021
Helaas, inmiddels is het niet meer mogelijk om met bitcoins af te rekenen. “Cryptovaluta’s zijn op veel gebieden een goed idee en hebben volgens ons een veelbelovende toekomst, maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu,” aldus Elon Musk. Na deze aankondiging zakte de koers van bitcoin flink.