Eerste Cybertrucks worden vanaf het derde kwartaal geleverd

Het duurt niet lang meer voordat we daadwerkelijk Cybertrucks tegenkomen in het straatbeeld. Tesla organiseert in september een evenement om de eerste leveringen van de langverwachte Cybertruck te vieren.

De langverwachte elektrische pick-uptruck van Tesla zal vanaf dat moment geleverd worden. Dit kondigde CEO Elon Musk aan. De Cybertruck werd oorspronkelijk onthuld in november 2019. We herinneren ons allemaal de presentatie nog wel, toen de zogenaamd ‘onbreekbare’ ruiten toch braken tijdens een krachttest op het podium. Desondanks heeft de pick-uptruck veel aandacht gekregen vanwege zijn futuristische ontwerp met strakke hoeken, platte panelen en een grote voorruit. Er zijn al diverse prototypes gespot.

In de beginfase zal Tesla nog beperkte aantallen van de pick-uptruck produceren. Pas volgend jaar komt de massaproductie op gang. Dit is ook nodig, want ongeveer anderhalf miljoen mensen hebben inmiddels al een aanbetaling gedaan van honderd dollar om de Cybertruck te reserveren. Het is natuurlijk de vraag hoeveel van deze mensen ook daadwerkelijk de Cybertruck gaan aanschaffen, vooral omdat er nog geen prijs bekend is. Bij de oorspronkelijke presentatie in 2019 werd een prijs onder de 40.000 dollar genoemd, maar dat is anno 2023 niet meer realistisch. De nieuwe échte prijs voor de Cybertruck wordt pas in Q3 genoemd. Wij van Tesla360 verwachten een vanaf-prijs die mogelijk op hetzelfde niveau ligt als de Model S en Model X.

Musk erkende dat de productie van de Cybertruck uitdagend is vanwege het gebruik van roestvrij staal en speciale lastechnieken, evenals het op maat maken van de ruitenwissers vanwege het unieke ontwerp van de truck. Het goede nieuws is dat er een nieuwe topvariant met quadmotoren komt in plaats van de oorspronkelijk aangekondigde trimotor-aandrijving. We wachten rustig af tot het evenement in het derde kwartaal.