Facelift voor de Model 3 komt eraan: smalle koplampen en eenvoudige voorkant

Een gebruiker op Reddit heeft een foto gedeeld van een Model 3 refresh. Is deze foto echt? Niemand weet het. Toch is het algemeen bekend dat Tesla achter de schermen bezig is met een herontwerp van de Model 3, oftewel Project Highland. Dit zou dus wel eens ‘the real deal’ kunnen zijn.

Afgaande op de foto zijn er aardig wat veranderingen. De grootste verandering is de koplamp. De koplamp is veel smaller en heeft geen bolle vorm. Daarnaast is er een oranje reflector zichtbaar, waardoor de koplamp een retro uitstraling heeft. De voorkant is iets stomper en eenvoudiger. Een ander detail: er is geen Tesla-logo zichtbaar op de frunk. Toch zou dit een bewuste keuze kunnen zijn, omdat dit nog een testauto is.

De tegenstanders van de ‘duckface’ kunnen opgelucht ademhalen. Wel oogt de auto iets generieker. De bolle koplampen en de speelse voorkant waren typisch Tesla. Voorstanders van het nieuwe ontwerp beweren dat de nieuwe voorkant veel weg heeft van de Roadster en dat Tesla dus eigenlijk weer teruggaat naar de oorsprong. Wat vind jij van dit ontwerp?

Ook in de auto zijn veranderingen zichtbaar, al moet je dan wel goed kijken. Het lijkt alsof het grote touchscreen iets naar de bestuurder gebogen is. Dit is prettig, want dan kun je makkelijker informatie zien. Wie weet is het scherm een klein beetje draaibaar? Ook zit er een hobbel op het dashboard. Is dit wellicht een head up display? Vragen, vragen…

De verwachting is dat Tesla de Model 3 eind dit jaar of volgend jaar vernieuwt. Mogelijk is dit ook één van de redenen waarom de prijs van de Model 3 al een paar maanden op rij daalt. Ga jij straks voor de nieuwe Model 3?