Flitsmeister gebruiken in je Tesla: wat zijn de mogelijkheden?

Geen flitspalen, mobiele controles en trajectcontroles over het hoofd zien? Gebruik dan Flitsmeister in je Tesla. Het standaard navigatiesysteem heeft helaas geen ingebouwde flitsmeldingen, dus je bent afhankelijk van externe systemen.

Tip 1: gebruik de browser

Tesla’s hebben natuurlijk een groot scherm met ingebouwde internetbrowser. Hier kun je naar een speciale website van Flitsmeister gaan, namelijk: tesla.flitsmeister.nl. Een alternatief is een speciale website van Waze: https://teslawaze.azurewebsites.net/. Deze website werkt als je de URL intypt in de Tesla-browser.

Tip 2: gebruik Flitsmeister op je telefoon

Eigenlijk is deze oplossing nog gemakkelijker dan de eerste tip. Zet Flitsmeister op je telefoon, open de app in je auto en ga rijden. Je ontvangt een melding als er een flitser is. Let er er wel even op dat je het Bluetooth-profiel in Flitsmeister op HFP (Hands Free Protocol) zet. Ga daarvoor naar instellingen (tandwieltje) > Geluidsopties > Kanaal. Zet ‘Automatisch’ uit en kies HFP. Het geluid gaat dan over de boxen. Leg je telefoon op het draadloze oplaadstation en rijden maar!

Tip 3: koop een FM One of FM TWO

Flitsmeister One is een Bluetooth waarschuwingsmelder voor de Flitsmeister app. Het voordeel is dat de app automatisch wordt opgestart, dus je hoeft de app niet te openen op je telefoon. Je kunt de FM One op verschillende plekken bevestigen. Sommige Tesla-rijders hebben het kastje links van het stuur (op het hout) bevestigd, anderen kiezen er voor om het FM One-kastje weg te werken in het middenconsole of achter het scherm. Als je een flitspaal nadert, dan gaat de FM One piepen. FM One is ideaal als je auto geen Bluetooth carkit heeft of als de carkit niet gekoppeld kan worden aan Flitsmeister, zoals het geval is bij Tesla. Klik hier om Flitsmeister One te kopen op Bol.com.

Sinds kort is er ook een Flitsmeister TWO. Dit is de opvolger van de One. De TWO heeft een handig kleurenschermpje, waarop je direct meldingen kunt bekijken. Daarnaast heeft de TWO een oplaadbare batterij, die circa dertig dagen meegaat. Lees hier onze review over de Flitsmeister TWO of koop direct de TWO op Bol.com.

FM One

Wanneer worden flitspalen toegevoegd aan de Tesla-navigatie?

Google toont al sinds 2019 flitsinformatie in de Google Maps-app. Zoals je wellicht weet maakt Tesla voor haar navigatie gebruik van Google Maps. Het zou dus mogelijk moeten zijn om flitspalen toe te voegen aan het navigatiesysteem. Misschien dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. We wachten af!