Flitsmeister Two: onmisbaar in iedere Tesla [review]

Kom je thuis van een lange werkdag, valt je oog op de bekende blauwe envelop op je deurmat. Blijkbaar stond oom agent weer ergens te flitsen. Spijtig, want een boete is te voorkomen door Flitsmeister te gebruiken. De gloednieuwe Flitsmeister TWO is wat ons betreft de perfecte assistent voor in je Tesla.

Rijden in een Tesla heeft veel voordelen, maar natuurlijk kleven er ook wat nadelen aan. Het gesloten ecosysteem is wat ons betreft het grootste nadeel. Zo kun je Spotify gebruiken in je Tesla, maar dan moet je wel een tientje per maand betalen voor Premium Connectivity. Wil je de routeplanner aanslingeren, dan heb je maar één optie, namelijk de ingebouwde routeplanner. Andere autofabrikanten ondersteunen Apple Car Play of Android Auto, waardoor er veel meer vrijheid is om een muziekspeler of navigatie-applicatie naar keuze te kiezen. Bij Tesla zijn die opties beperkt.

Wil je waarschuwingen wanneer je een flitspaal nadert? Of wanneer je te hard rijdt tijdens een trajectcontrole? Dan moet je uitwijken naar mobiele applicaties om de juiste meldingen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld Flitsmeister installeren op je iPhone of Android-telefoon en deze applicatie aanzetten in de auto. Gelukkig komt Flitsmeister nu met een handig apparaatje om eenvoudig op de hoogte te zijn van flitsmeldingen: de Flitsmeister TWO.

De Flitsmeister TWO is een kleine gadget, die je tegen het raam of op het dashboard van je auto plakt. Het grote voordeel van de TWO is dat het apparaatje automatisch verbinding maakt met je telefoon en Flitsmeister activeert zodra je wegrijdt. Ga je even snel naar de supermarkt of naar de kapper? Dan kun je gewoon wegrijden zonder eerst de telefoon erbij te pakken. Daarnaast heeft de TWO een handig kleurendisplay, waarop je het icoon van de waarschuwing ziet en de geldende maximumsnelheid. De maximumsnelheid zie je alleen tijdelijk bij een flitspaal of trajectcontrole en staat dus niet de hele tijd in beeld. Zie je een flitser of is er gevaar op de weg en wil je dit melden? Dan klik je op één van de twee grote knoppen om een melding te maken. Zo hoef je niet je telefoon te pakken, met de kans op een fikse verkeersboete.

Tijdens onze testrit merken we dat het apparaatje goed werkt. Zodra we in onze Tesla de oprit verlaten, wordt Flitsmeister automatisch opgestart. Vervolgens worden we tijdens de rit goed op de hoogte gehouden. De meldingen zijn heel nauwkeurig. De TWO heeft een ingebouwde beeper die redelijk goed te horen is, ook als de muziek wat harder staat. Het display zelf is soms wat lastiger af te lezen in direct zonlicht, zeker met een zonnebril op, maar is gelukkig groot genoeg om in één oogopslag te zien wat er aan de hand is.

Gratis één jaar Flitsmeister Pro

Bij aanschaf van de Flitsmeister TWO krijg je één jaar Flitmeister Pro cadeau. Een sympathiek gebaar van Flitsmeister. Houd er wel rekening mee dat je een Flitsmeister Pro-abonnement nodig hebt om de TWO te gebruiken. Na een jaar moet je dus alsnog een abonnement afsluiten, maar je betaalt dan slechts 1,49 euro per maand. Ontvang je vaker dan één keer per 3-4 jaar een verkeersboete, dan haal je die kosten er zo uit.

Waar te bevestigen in je Tesla?

Als je de TWO bestelt, dan krijg je twee handige mounts en een 3M-sticker. Wij hebben ervoor gekozen om de TWO op het draadloze oplaadstation te leggen. De reden hiervoor is dat het apparaat niet de schoonheidsprijs verdient. Het oplaadstation is overigens de perfecte plek, want de TWO is zo goed zichtbaar, makkelijk bereikbaar en het vloekt niet met het minimalistische interieur.

Oplaadkabel ontbreekt

Een klein nadeel is dat de TWO standaard zonder oplaadkabel geleverd wordt. Toch zullen de meeste mensen thuis al een USB-kabeltje hebben. Wil je toch een kabel bijbestellen, dan betaal je maar één euro. Flitsmeister meldt dat je de TWO iedere maand even moet opladen. Gelukkig is iedere Tesla uitgerust met diverse USB-poorten, dus je kunt de TWO eenvoudig opladen. Als je tenminste een poort vrij hebt…

Geen verbindingsproblemen waargenomen

Online klagen verschillende TWO-gebruikers over verbindingsproblemen bij het wegrijden. Tijdens de tien testritjes die we maakten, waren er geen verbindingsproblemen met iOS. Iedere keer verscheen de groene smiley in beeld: een teken dat de app automatisch is opgestart op de telefoon. We zeggen daarmee niet dat deze problemen daarmee niet bestaan, maar wel dat niet iedereen deze problemen hoeft te ervaren. Daarnaast belooft Flitsmeister dat eventuele verbindingsproblemen in de toekomst worden opgelost, namelijk wanneer de nieuwste update van iOS uitkomt.

Conclusie: een ‘must buy’ voor Tesla-rijders

De TWO is onmisbaar in iedere Tesla. Natuurlijk kun je Flitsmeister ook zonder TWO gebruiken, maar wat ons betreft voegt het apparaatje met het display en de grote knoppen echt iets toe. Zo hoef je niet langer je smartphone te gebruiken tijdens het rijden en start Flitsmeister automatisch op als je wegrijdt. Je kunt de TWO daarnaast op allerlei plekken in de auto bevestigen of neerleggen, waardoor je eenvoudig de meldingen te zien krijgt. Tenslotte vinden we de prijs van 79,95 euro erg netjes. Een must buy dus!

Koop de Flitsmeister TWO bij Bol.com. Klik hier om naar Bol.com te gaan.