Full Self-Driving-abonnement kost 199 dollar per maand

Tesla biedt vanaf nu het Full Self Driving-pakket aan als abonnement. Het aanbod geldt alleen nog voor Amerikaanse Tesla-rijders, maar de kans is groot dat het abonnement binnenkort ook in Nederland en België beschikbaar is.

Het aanbod in de app van Tesla.

De eenmalige upgrade kost op dit moment 10.000 dollar in de Verenigde Staten en 7.500 euro in Nederland en België. De verwachting is dat het abonnement in de Benelux iets goedkoper gaat zijn, bijvoorbeeld 149 euro per maand.

Stel, iemand koopt de eenmalige upgrade (in plaats van het abonnement), dan duurt het vijftig maanden voor de kosten zijn terugverdiend. Dit is overigens niet helemaal waar, want door de eenmalige upgrade wordt de auto meer waard, dus technisch gesproken ligt het omslagpunt misschien al wel bij één of twee jaar gebruik.

Bij diverse leasemaatschappijen is het mogelijk om FSD voor 30 euro per maand af te sluiten, maar dan zit je er wel lange tijd aan vast.

Wat krijg je als je een abonnement afsluit?

Na het afsluiten van een abonnement krijg je toegang tot verschillende functies als navigate on autopilot, auto lane change, autopark, summon, full self-driving computer, traffic light en stop sign control.

Waarom een abonnement afsluiten?

Er is één goede reden om een abonnement af te sluiten, namelijk om te testen of FSD wat voor jou is. Je kunt straks nieuwe FSD-functies testen zonder dat je er lange tijd aan vastzit. Het abonnement is namelijk maandelijks op te zeggen, net zoals Premium Connectivity.