Gaat India de Tesla Model 2 produceren?

“Binnen drie jaar kunnen we een 25.000 dollar auto bouwen, die volledig autonoom rijdt”, zei Elon Musk in 2020 tijdens Battery Day. Sindsdien kijken veel mensen uit naar deze instap-Telsa, die de codenaam ‘Model 2‘ heeft gekregen. Reuters meldt dat Tesla graag een fabriek in India wil bouwen om deze goedkope Tesla te produceren.

Afgevaardigden van Tesla gaan later deze maand gesprekken voeren met de Indiase minister van handel om de plannen te bespreken. Het autobedrijf wil goedkope EV’s produceren voor de Indiase markt, maar ook voor andere landen. Deze goedkope elektrische auto krijgt een prijskaartje die 25% lager is is dan die van de huidige Model 3. Dit komt neer op ongeveer 25.000 dollar.

Momenteel maken elektrische auto’s minder dan 2% uit van de totale voertuigverkoop in India, terwijl het land de derde grootste automarkt ter wereld is. Tesla hoopt dat percentage omhoog te schroeven met de komst van de ‘twee miljoen roepie’-auto.

Als Tesla gesprekken voert over de productie van de Model 2, dan betekent dit dat er een nieuw model in de pijpleiding zit. We zijn heel benieuwd naar het design. De auto zal er waarschijnlijk compacter uit gaan zien dan de Model 3. Wellicht lijkt de Model 2 meer op een hatchback. Hatchbacks zijn namelijk zeer populair in Europa en Azië.