Gasveren vervangen van de Model 3: hoe werkt dat?

Wil je dat jouw achterklep (trunk) en frunk automatisch openen met één druk op de knop? Vervang de gasveren!

Oudere Tesla Model 3’s (geproduceerd in 2019 of 2020) hebben geen elektrische achterklep. Wil je dat de kofferbak of voorklep automatisch opent? Dan moet je de bestaande veren vervangen door automatische hydraulische gasveren.

Op Bol.com vind je diverse gasveren. Gemiddeld betaal je ongeveer 35 euro voor twee gasveren voor de achterklep en 70 euro voor vier gasveren (voorklep & achterklep). We raden je aan om onderstaande video goed te bekijken. De installatie is niet ingewikkeld, maar je wil voorkomen dat de klep op je hoofd landt. Zorg dat er bijvoorbeeld iemand aanwezig is om de klep vast te houden of om de klep op te vangen als de balk wegschuift.

Als je de gasveren vervangt, houd er dan rekening mee dat je iets meer druk moet uitoefenen om de achterklep te sluiten. Logisch, want de gasveren duwen de achterklep omhoog, dus je moet zelf wat meer tegenwicht geven. Dit is even wennen in het begin.

Heb je een nieuwe Model 3 met zwarte i.p.v. chromen raamranden? Dan heb je al een elektrische achterklep en hoef je dus niets aan te passen. Handig!

Foto bovenaan: Gasveerwinkel.nl