Geavanceerde Autopilot: nu te koop voor 3.800 euro

Tesla-kopers hoeven niet langer de dure ‘volledige zelfrijdende besturing’ (FSD) aan te schaffen om te genieten van autonoom rijden. Tesla biedt vanaf nu namelijk geavanceerde Autopilot aan voor 3.800 euro.

Iedere Tesla heeft standaard Autopilot. Als je deze functie activeert, dan blijft de elektrische auto tussen de lijnen en houdt deze afstand tot de voorligger. Met ‘geavanceerde Autopilot’ rijd je echter geheel zelfstandig op de snelweg, namelijk van oprit naar afrit.

Geavanceerde Autopilot is inclusief navigeren met Autopilot, Auto Lane Change (automatisch van rijstrook wisselen), automatisch inparkeren en Summon (auto uit een krappe parkeerplek of garage halen). Wil je dat jouw Tesla ook zelfstandig rijdt binnen de bebouwde kom en reageert op verkeerslichten en stopborden? Dan heb je volledig zelfrijdende besturing nodig (7.500 euro).

Eigenlijk is de nieuwe optie van geavanceerde Autopilot de gulden middenweg. Je bespaart ongeveer de helft op FSD, terwijl je Autopilot waarschijnlijk het vaakst gebruikt op de snelweg.