Gebruik jij de actieknop op je iPhone 15 (Pro) voor je Tesla?

De nieuwste iPhones hebben een speciale actieknop. Je kunt een actie toewijzen aan deze actieknop. Denk aan de camera openen, de zaklamp activeren of… je Tesla ontgrendelen.

Een maand geleden lanceerde Tesla eigen Siri Shortcuts (opdrachten) voor iOS-apparaten. Tot dan toe kon je alleen apps van derden gebruiken om opdrachten te maken. De opdrachten zijn te koppelen aan je iPhone of Apple Watch, maar je kunt ook je stembediening gebruiken. Daarnaast kun je nu een Tesla-opdracht koppelen aan de actieknop.

Benieuwd hoe dit werkt? Ga ten eerste naar ‘Instellingen’ en scroll naar ‘Actieknop’. Swipe nu naar rechts tot je bij ‘Opdracht’ komt. Je kunt daarna een opdracht kiezen. Een populaire opdracht is ‘Voertuig voorverwarmen/koelen’. Druk de actieknop zo’n vijf tot tien minuten voor vertrek in en je weet zeker dat je in een ontdooide of gekoelde auto instapt.

Kan ik ook meerdere acties koppelen aan de actieknop?

Ja, dat kan zeker. Je moet dan wel ‘Opdrachten’ openen en een nieuwe opdracht maken. Zoek dan onderin de zoekbalk naar ‘Kies uit menu’. Je krijgt nu een menu in beeld en daar kun je dan verschillende acties (opdrachten) aan koppelen. Je kunt onderaan zoeken naar apps en taken en dan een opdracht als ‘voorverwarmen’ toevoegen. Deze taak kun je dan naar boven slepen en onder het menu plakken. In het voorbeeld hieronder zie je dat de Tesla-taak onder ‘Voorverwarmen’ staat. Daaronder heb ik een tweede menu-item gemaakt met de camera openen.

De laatste stap is dat je de opdracht ‘Kies uit menu’ nog aan de actieknop koppelt. Daarna opent het menu zodra je de actieknop indrukt.

Lukt het niet? Bekijk dan ook onderstaande YouTube-video!