Goedkopere “Model 2” komt begin 2025

Tesla introduceert begin volgend jaar een gloednieuw instapmodel, namelijk de langverwachte “Model 2”. Dit vertelde CEO Elon Musk vanochtend tijdens de aandeelhoudersvergadering.

De goedkopere Tesla zal niet geproduceerd worden in een nieuwe fabriek. Bestaande productielijnen worden ingezet om de instap-EV te bouwen. De goedkopere Tesla zal hierdoor bepaalde onderdelen gaan delen met de Model Y en Model 3, waardoor het productieproces een stuk efficiënter wordt. Er zijn verder nog geen details bekend over de Model 2, zoals het verwachte bereik of

Musk verwacht meer dan drie miljoen voertuigen per jaar te produceren. Dit gaat niet alleen over de nieuwe Model 2, maar over alle modellen bij elkaar.

Tijdens de meeting deelde Musk ook de kwartaalcijfers en die zagen er niet best uit. Zo daalde de winst in het eerste kwartaal met meer dan de helft. Analisten vermoeden dat Musk de “Model 2” eerder gaat introduceren om aandeelhouders tevreden te houden. Het lijkt wel te werken, want de koers schoot vanochtend omhoog.