Hoe activeer ik het kinderslot in mijn Tesla?

Kinderen op de achterbank? Activeer dan altijd het kinderslot en vergrendel de ramen.

Tik op het touchscreen op ‘Bediening’ en ga dan naar ‘Vergrendelingen > Kindersloten’. Met een druk op de knop activeer je het kinderslot. Nu kunnen de deuren op de achterbank niet meer geopend worden.

Niet twee, maar één deur vergrendelen: kan dat?

Wil je niet twee, maar één deur vergrendelen? Helaas kan dat niet. Als je het kinderslot activeert, gaan beide deuren op de achterbank op ‘slot’. Wellicht dat Tesla in de toekomst met een update komt, waardoor je één deur kunt vergrendelen.

Hoe voorkom ik dat kinderen met de ruitschakelaars spelen?

Om te voorkomen dat kinderen de ruitschakelaars kunnen gebruiken, tik je op ‘Bediening > Vergrendelingen > Raamslot’. Wij adviseren om de ruitbedieningsschakelaars te blokkeren als er jonge kinderen op de achterbank zitten. Zo voorkom je dat een favoriete knuffel op de snelweg wordt gegooid.

Kunnen de deuren open tijdens het rijden?

Nee, rijd de auto harder dan stapvoets, dan kunnen de deuren niet meer geopend worden. Als de auto stil staat en het kinderslot is niet geactiveerd, kunnen alle vier de deuren van binnenuit geopend worden. Als de auto stil staat en het kinderslot geactiveerd is, dan kunnen alleen de twee voorste deuren van binnenuit geopend worden.