Hoe kan ik real-time files & verkeer zien in mijn Tesla?

Heb je Premium Connectivity? Dan kun je realtime verkeersinformatie zien op het display. Is er sprake van een file of vertraging? Dit is zichtbaar als een oranje of rood streepje op de kaart.

Als je Premium Connectivity hebt afgesloten – voor 10 euro per maand – dan kun je ook andere kaarten gebruiken, zoals een satellietkaart. Je kunt de verschillende opties aan en uitzetten vanuit de drie knoppen aan de rechterkant van de kaart.

Klik je op de wereldbol, dan pas je de kaartweergave aan (bijv. satellietkaart). Klik je op het stoplichtje, dan zijn de files zichtbaar.

Als je navigeert naar een bestemming, dan houdt Tesla rekening met files en vertragingen. Je ziet de aankomsttijd inclusief vertragingen. Ook al heb je geen Premium Connectivity: de vertragingen worden al automatisch meegenomen. Zo kom je (bijna) nooit voor verrassingen te staan.

Tesla waarschuwt je overigens niet als je een file nadert. Wil je extra gewaarschuwd worden als je een file inrijdt? Maak dan gebruik van Flitsmeister.