Hoe krik je een Tesla? En waar bevinden zich de krikpunten van mijn Tesla?

Wil je jouw Tesla opkrikken en/of heffen? Houd er rekening mee dat je de auto midden tussen de hefarmen zet. Plaats de steunpunten van de hefarmen onder de krikpunten. Er zijn vier krikpunten achter de voorbanden en voor de achterbanden.

Het plaatje hieronder laat zien waar je de krikpunten ongeveer kunt vinden. De exacte locatie kan verschillen per model. Let op: plaats de steunpunten van de hefarmen niet onder de batterij of dorpels. De batterij mag namelijk niet beschadigd worden. Schade ten gevolge van onjuist heffen valt niet onder de garantie.

Tip: gebruik jack pads

Maak je regelmatig gebruik van een krik om de banden te wisselen? Dan adviseren we om zogenoemde ‘pucks’ te gebruiken. De video hieronder laat zien hoe het werkt. De pucks duw je in de krikpunten en zorgen ervoor dat je jouw Model S, X, 3 of Y veilig omhoog tilt. Je kunt een set van vier zogenoemde ‘jack pads’ aanschaffen via Bol.com of kijk bij Tesland.

Nog een paar andere tips om rekening mee te houden bij het heffen of krikken van je Tesla:

  • Zorg dat de laadkabel niet is aangesloten en dat de batterij niet wordt opgeladen.
  • Het is belangrijk dat de auto goed ondersteund wordt. Tesla’s zijn zware auto’s. Als het hefgereedschap verschuift of niet goed zit, kan dit leiden tot (zwaar) lichamelijk letsel.
  • Lees de handleiding van jouw hefgereedschap en controleer de specificaties. Wat is de capaciteit? Zijn er assteunen nodig? Heeft de krik een CE-keurmerk? Het is niet aan te raden om zonder voorkennis een krik te gebruiken.

Succes!