Hoe laad ik met mijn niet-Tesla bij een supercharger?

Wil je jouw elektrische auto opladen bij een supercharger? Dat kan! Alle laadstations in Nederland en een groot aantal in Europa zijn geopend voor Niet-Tesla’s. Er zijn wel enkele punten waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is laden bij superchargers goedkoper voor Tesla’s dan voor niet-Tesla’s. De prijzen variëren van 70 tot 75 eurocent per kWh. Wie kiest voor een maandelijks abonnement van 12,99 euro betaalt 55 eurocent per kWh. Uiteindelijk betaal je niet veel meer of minder dan bij andere snelladers, zoals Ionity of FastNed.

Ten tweede moet je auto een CCS-aansluiting hebben. De meeste elektrische auto’s hebben een CSS-aansluiting. Je kunt de foto van een CCS-connector hier bekijken. Sommige oudere elektrische auto’s of plug-in-hybrides hebben nog geen CSS-aansluiting en kunnen dus ook niet opladen bij een supercharger.

Ten derde installeer je een Tesla-app op je smartphone. Hier maak je een account aan. In deze app hoef je nog geen betaalgegevens in te vullen. Zonder een Tesla-app kun je niet opladen.

Hoe werkt opladen bij een supercharger?

  1. Als je aan komt rijden, parkeer je op een supercharger laadplek. Houd er rekening mee dat Tesla’s een laadpoort linksachter hebben. Probeer zo te parkeren dat je niet meerdere plekken bezet houdt.
  2. Sluit de CCS-stekker aan je auto. Het opladen begint niet direct. Open eerst de Tesla-app, ga naar de overzichtskaart (onder ‘Uw niet-Tesla opladen), selecteer de locatie en kies het nummer van de laadpaal. Dit nummer staat op de buitenkant van de laadpaal.
  3. De eerste keer dat je wil laden, vraagt de app om een betaalmethode. Je kunt kiezen voor betalen met creditcard of automatisch incasso.
  4. Daarna druk je op ‘opladen starten’. Als het goed is, begint de auto nu op te laden. Genoeg stroom? Tik dan op ‘opladen stoppen’ en haal de kabel uit de auto.

Succes en een goede reis!