Hoe lees je de km-stand in een Tesla af?

Tesla’s hebben geen ouderwetse kilometerteller, zoals andere auto’s. Er zijn gelukkig verschillende manieren waarop je de kilometerstand kunt aflezen in je Tesla.

De makkelijkste manier is via jouw Tesla-app op je telefoon. Scroll helemaal naar onderen in de app en je ziet de totale kilometerstand boven het VIN-nummer. Handig, want je hoeft niet plaats te nemen in je auto om de km-stand te zien. Op de afbeelding hiernaast zie je een screenshot van de app. De pijl geeft aan waar de km-stand zichtbaar is.

Ook in de auto is de totale kilometerstand zichtbaar. Tik op het touchscreen op ‘Bediening > Software’ en je ziet het totale aantal kilometers.

Wil je niet de totale kilometerstand zien, maar alleen die van de huidige rit? Ga dan naar ‘Bediening > Ritten’. Hier zie je de afstand, tijdsduur en het gemiddelde energieverbruik van je huidige rit. Ook kun je historische cijfers bekijken, bijvoorbeeld de gegevens van de laatste ritten of de gegevens sinds de laatste laadbeurt.

Kan ik de kilometers ook weergeven in een grafiek?

Dat kan, maar dan moet je gebruik maken van TeslaFi of TeslaMate. TeslaFi kost 5 dollar per maand (of 50 dollar per jaar). TeslaMate moet je zelf hosten op een server.