Hoe rijd en parkeer je een Tesla?

Rijden, achteruitrijden en parkeren. Het is appeltje-eitje in een Tesla, maar je moet wel even weten waar de juiste knoppen zitten.

Op deze pagina leggen we uit hoe je in een Tesla rijdt. Dit is basiskennis voor iedere kersverse Tesla-koper. Wordt jouw Tesla vaak gebruikt door collega’s of vrienden? Print deze pagina dan uit en leg deze in het dashboardkastje. Altijd handig.

Vooruitrijden met een Tesla

Rijden in een Tesla is makkelijker dan in een willekeurige andere auto. Stap in de auto, leg het Tesla pasje in het middenconsole (dat staat ook op het scherm) en duw het rempedaal in. Vervolgens kun je het rechterpookje (naast het stuur) naar onderen duwen om naar D (Drive) te gaan. Laat vervolgens je rempedaal voorzichtig los. De meeste Tesla’s zijn ingesteld op One Pedal Driving en in dat geval betekent dit dat er nog niks gebeurt als je jouw rempedaal loslaat. Pas als je het acceleratiepedaal (of gaspedaal) rechts naast het rempedaal voorzichtig induwt, rolt jouw Tesla vooruit.

Achteruitrijden met een Tesla

Liever achteruit rijden? Duw het rempedaal in en duw het rechterpookje naast het stuur naar boven. Je ziet dat de achteruitrijcamera geactiveerd en je krijgt op het scherm de situatie rondom de auto te zien. Laat het rempedaal los en duw het acceleratiepaneel in om achteruit te rijden. Handig aan een Tesla: de auto ‘voelt’ waar obstakels zijn. Zo zie je precies hoeveel centimeter een andere auto van je verwijderd is en kun je heel precies inparkeren.

Zo parkeer je een Tesla

Aangekomen op de plek van bestemming? Duw het rempedaal in en druk op het knopje aan het uiteinde van het rechterpookje. Dit is de parkeerknop. De exacte positie van deze knop zie je hieronder. Als je de parkeerknop indrukt, zie je op het scherm dat de 3d-weergave van de auto verandert. Neem de parkeerkaart mee, stap uit de auto en swipe met de kaart langs de deur om de auto te vergrendelen.

Bekijk ook de handige video hieronder waarin je alles te weten komt over rijden in Tesla.