Hoe vaak krijgen Tesla’s software-updates?

Gemiddeld ontvangen Tesla’s zes keer per jaar een update. Dit betekent dat er iedere twee maanden een software-update te installeren is. Je krijgt hiervan een notificatie of een melding in de Tesla-app.

Tesla sluit het jaar traditioneel af met een zogenoemde ‘Holiday Update’. Een Holiday Update bevat vaak meer nieuwe functies dan andere updates. Zo is Apple Music toegevoegd in de Holiday Update van 2022.

Hoe weet ik wat er nieuw is?

Als je een Tesla-update installeert, dan krijg je in de app te zien welke toevoegingen en verbeteringen er zijn doorgevoerd. Ook als je de eerste keer achter het stuur zit, krijg je op het scherm een overzicht te zien van alle wijzigingen.

Kan ik een software-update installeren tijdens het rijden?

Nee, een software-update kan alleen geïnstalleerd worden als de auto geparkeerd is en er sprake is van een werkende wifi-verbinding. Als je een software-update installeert, dan moet je er rekening mee houden dat je de auto circa een half uur niet kunt gebruiken.

Help, ik ontvang geen software-updates!

Mogelijk kan je auto geen verbinding maken met wifi. In dit artikel hebben we meerdere tips verzameld wat je kan doen om alsnog een update te downloaden.

Wat als de Tesla-update blijft hangen?

Het is natuurlijk heel vervelend als een Tesla-update blijft hangen. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor. Hier lees je wat je kunt doen als de Tesla-update niet verder gaat.