Hoeveel is een Tesla aandeel waard?

Op 25 januari 2021 was één Tesla aandeel 900 dollar waard. In twee maanden tijd is de waarde van een aandeel verdubbeld. Daarna daalde de koers. Bekijk de actuele waarde en het sentiment.

Zoals je hieronder ziet verloopt de koers van Tesla erg grillig. Diepe dalen en hoge pieken, het lijkt haast of we naar de koers van bitcoin of een andere cryptocurrency kijken. De rechteras geeft de actuele waarde aan in dollars.


Hoeveel is een Tesla-aandeel in de toekomst waard?

Het is lastig om een voorspelling te doen waar het aandeel heen gaat. Op dit moment is Tesla de meest waardevolle autofabrikant ter wereld, maar kijken we naar de winst in 2019, dan staan de Volkswagen Group en Toyota Motor Corporation bovenaan. Tesla staat zelfs niet eens in de top 10! Veel beleggers verwachten dat Tesla de komende jaren flink gaat groeien, maar dat is een voorspelling en dat is dus nog niet in beton gegoten. Andere fabrikanten introduceren maandelijks nieuwe EV’s. Als Tesla er niet in slaagt om de groei vast te houden, dan is er een kans dat een Tesla-aandeel op de lange termijn in waarde daalt.

Toch zijn er ook veel beleggers die geloven in een zonnige toekomst voor Tesla. Zo verwacht ARK Investment Management dat Tesla in 2023 de 3.000 dollar aantikt. Zelfs de 4.000 dollar is mogelijk schrijft NASDAQ.com, maar dan moet Tesla vijf tot tien miljoen auto’s per jaar produceren en afleveren. In 2020 produceerde Tesla circa 500.000 auto’s. Lukt het om het aantal afleveringen de komende jaren te vertienvoudigen?

Beleggers kijken vaak naar technische indicatoren om te bepalen wat het sentiment is. Op het moment dat de wijzer naar rechts slaat (BUY of STRONG BUY), dan worden er veel Tesla-aandelen gekocht. De waarde van het aandeel stijgt. Als de wijzer naar links gaat, dan worden er veel aandelen verkocht en daalt de waarde van een Tesla-aandeel.


Tesla-aandeel: kopen of niet kopen?

De beste tactiek is ‘buy low, sell high’. Oftewel: koop een aandeel als deze niet veel waard is en verkoop een aandeel als de waarde flink is gestegen. Tesla is een jong bedrijf, relatief kort beursgenoteerd, en het is dus onduidelijk waar de koers naartoe gaat. Verschillende partijen verwachten een flinke stijging de komende jaren, maar dat is afhankelijk van een flinke groei in productie. Slaagt Tesla daar niet in? Dan zal de waarde van het aandeel niet hard stijgen.

Ons advies: spreiden, spreiden, spreiden. Zet niet al je geld in op Tesla, want dat is een te groot risico.