Hoeveel superchargers zijn er?

Het aantal superchargers neemt wekelijks toe. Op dit moment zijn er circa 3.000 supercharger stations in Europa met meer dan 25.000 superchargers.

Bekijk hier alle actuele superchargers. De rode superchargers zijn in gebruik. De grijze superchargers gaan binnenkort open.

Rijd je in West-Europa? Dan kom je gemiddeld iedere 100 kilometer een supercharger tegen. Soms is de dichtheid hoger (zoals in Nederland, rondom Londen en in het noorden van Zwitserland). Des te zuidelijker je afreist, des te minder superchargers kom je tegen. In Spanje en Italië zijn minder superchargers dan in West-Europa. In Oost-Europa kom je nóg minder superchargers tegen.

Kun je thuis laden en blijf je in je vakantie in de buurt van West-Europa? Dan kun je in de praktijk rekenen op het betrouwbare netwerk van superchargers. Je hoeft niet naar andere snellaadstations te gaan. Dit adviseren we ook niet, omdat je hier vaak meer betaalt per kWh en opladen langer kan duren. Geen supercharger in de buurt? Dan kun terugvallen op één van de reguliere snelladers of laadstations in Europa.

Dankzij het netwerk van superchargers is rijden met een Tesla veel ontspannender dan met andere elektrische auto’s. Je kunt er op vertrouwen dat je overal kunt opladen. Range anxiety is verleden tijd.