Hotel met supercharger in Zwitserland en Oostenrijk? Drie routes & mogelijkheden!

Ga je deze zomer richting Italië en zoek je een overnachtingsplek halverwege de route naar de zon? Of ga je op wintersport en wil je dichtbij het hotel kunnen superchargen? In dit artikel noemen we de zes beste tips!

In Zwitserland en Oostenrijk zijn tientallen superchargers. De kans is groot dat je via Luzerne (Straatsburg – Milaan), Innsbruck (Ulm/München – Gardameer) of Salzburg (München – Slovenië/Kroatië) rijdt. Langs deze routes heb je mooie hotels!

#1 Route Luzern

In de nabije omgeving van Luzern bevinden zich meerdere superchargerstations: in het centrum (Pilatusmarkt, 12 oplaadpunten) en tien kilometer ten zuiden in Beckenried (6 oplaadpunten). Het voordeel van een tussenstop in Luzern is dat je kan genieten van deze prachtige Zwitserse stad aan het Vierwoudstrekenmeer. In en rondom het centrum zijn tientallen prachtige hotels te vinden, zoals Boutique Hotel Himmelrich (8,9), Seehotel Sternen (8,8) en Hotel Rebstock (8,5, midden in het centrum). Wil je dicht bij één van de twee superchargers verblijven? Kies dan voor Anstatthotel Horw (<300 meter van de supercharger) of het eerder genoemde Seehotel Sternen (<1 km van de supercharger). Liever overnachten in Beckenried? Superior Hotel Nidwaldnerhof is dan dé place to be. Ook viersterrenhotel Boutique-Hotel Schlüssel is de moeite waard.

Bekijk alle hotels in de buurt van Luzern op Booking.com.

#2 Route Innsbruck

Rijd je via Innsbruck? Dan zijn er verschillende laadpunten, zoals langs de Fernpas (in Lermoos), in het centrum van Innsbruck of op de grens van Oostenrijk en Italië (Brennerpas). De makkelijkste plek om te overnachten in Innsbruck is bij Alphotel Innsbruck, omdat dit hotel direct naast het superchargerstation staat. Zoek je iets sfeervollers? Kies dan Hotel Innsbruck in het centrum (inclusief ontbijt) of Hotel Seppl. Ook Lermoos in Tirol heeft prachtige hotels waar je heerlijk tot rust komt. Het verschil met Innsbruck is dat Lermoos tussen de bergtoppen ligt. Hotel Lärchenhof is het populairste hotel in Lermoos en hier zijn kamers redelijk betaalbaar. Wil je overnachten in een tophotel? Kies dan Romantik Hotel Spielmann. Hier hangt wel een ander prijskaartje aan.

Bekijk alle hotels in de buurt van Innsbruck op Booking.com.

Bekijk alle hotels in de buurt van Lermoos op Booking.com.

#3 Route Salzburg

Rijd je via Salzburg? Overnacht dan in deze schitterende stad. Er zijn twee superchargerstations, namelijk eentje in het noorden en eentje in het zuiden van de Alpenstad. Goede hotels dicht bij deze superchargerstations zijn Hotel Gasthof Der Jägerwirt en Hotel Das Essigmanngut. Overnacht je liever in het centrum van Salzburg, dan heb je meer dan genoeg mogelijkheden. Je kunt ook overwegen om een stukje door te rijden richting het zuiden naar Flachau. In dit wintersportdorpje zijn achttien superchargers te vinden. Een paar populaire hotels in Flachau zijn: Holiday-Appartements (9,0), OFENTÜRL alpine living (9,4) en Rainerhof (9,5).

Bekijk alle hotels in de buurt van Salzburg op Booking.com.

Een hele goede reis. Zoek je nog goede hotels bij superchargers in Italië? Lees dan onze 6 tips!