Is het mogelijk om live camerabeelden van de Sentry Mode te bekijken?

Ja, als Sentry Mode actief is, is het mogelijk om camerabeelden te livestreamen. Zo weet je precies wat er rondom jouw Tesla gebeurt. Handig als je jouw auto geparkeerd hebt in een slechte buurt en je wil zien of je veilig naar je auto kan lopen.

Livestreamen werkt alleen als je aan de volgende drie voorwaarden voldoet. Ten eerste moet je versie 2021.36.8 geïnstalleerd hebben in je Tesla. Deze versie wordt momenteel uitgerold (oktober/november 2021). Daarnaast is een Premium Connectivity-abonnement vereist (a 10 euro per maand) en moet je een iOS-toestel hebben. Livestreamen wordt op een later tijdstip toegevoegd aan de Android-applicatie.

End-to-end versleuteld
De camerabeelden worden end-to-end versleuteld, meldt Tesla in de release notes van versie 2021.36.8. Dit betekent dat de Amerikaanse autofabrikant de beelden niet kan bekijken.

Eindelijk een goede reden om Premium Connectivity af te sluiten?
Het is een slimme zet van Tesla om live camerabeelden streamen onderdeel te maken van het Premium Connectivity-abonnement. Er waren tot op heden weinig goede redenen om zo’n abonnement af te sluiten, omdat veel functies (zoals Spotify luisteren) ook indirect beschikbaar waren (muziek afspelen via de smartphone). Camerabeelden livestreamen is echter een unieke ‘must have’ feature. We kunnen ons voorstellen dat veel mensen dit gaan gebruiken.

Sentry Mode gemakkelijk op afstand activeren (om stroom te besparen)
Als de Sentry Mode aanstaat, dan gaat de auto in stand-by en houden vier camera’s en sensoren de omgeving in de gaten. Raakt iemand de auto aan? Dan worden er camerabeelden opgeslagen van het voorval. Handig dus, maar houd er rekening mee dat Sentry Mode veel energie verbruikt. 160 Watt per uur om precies te zijn. Gelukkig kun je Sentry Mode (de bewakingsmodus) activeren op je smartphone. Wil je dus even een blik werpen op de omgeving? Zet Sentry Mode tijdelijk aan op je telefoon en bekijk de livebeelden.