Je Tesla verbinden met wifi: 5 vragen & antwoorden

Wil je de software van jouw Tesla up-to-date houden? Dan is het belangrijk om te verbinden met wifi. Je kunt dan over-the-air-updates ontvangen en installeren.

Hoe verbind ik mijn Tesla met wifi?

Tik op het pictogram voor het mobiele netwerk in de hoek van het touchscreen. Meestal staat hier LTE of 3G. Jouw Tesla begint met scannen en laat wifi-netwerken in de buurt zien. Kies het wifi-netwerk dat je wil gebruiken, vul het wachtwoord in en klik op ‘Bevestigen’. Vanaf nu maakt jouw Tesla automatisch verbinding met het wifi-netwerk wanneer dit binnen bereik is. Worden er geen netwerken getoond? Dan heb je een verborgen netwerk (zie vraag 2) of is het bereik niet groot genoeg (zie vraag 3).

Het wifi-menu biedt eenvoudig en snel toegang tot de belangrijkste functies.

Wat als ik een verborgen netwerk heb?

Je kunt altijd koppelen met een verborgen netwerk. Klik rechtsboven op het pictogram voor het mobiele netwerk en klik in het menu op ‘Wifi-instellingen’. Voer de naam in van het netwerk in het dialoogvenster dat dan wordt geopend, kies de beveiligingsinstelling (WEP of WPA/WPA2) en tik op ‘Netwerk toevoegen’.

Ik heb geen bereik: wat zijn andere opties?

Er zijn verschillende opties. Breid je wifi-netwerk uit, bijv. met een mesh router, zoals de Google Nest Wifi routers. Je hebt dan overal in huis en in de tuin verbinding.

Woon je midden in de stad of in een appartement, dan is het natuurlijk niet mogelijk om je wifi-netwerk verder uit te breiden. Je kunt een wifi-verbinding maken op een andere locatie, bijv. op je werk of bij familie. Dan kun je alsnog gemakkelijk updaten door even naar je familielid te rijden. Een andere mogelijkheid is om naar een openbaar wifi-punt te rijden, zoals het fastfoodrestaurant met een grote M. Een andere optie is een hotspot maken met een mobiele telefoon en daarmee verbinden. Houd wel rekening met je databundel. Een vierde optie is naar een Tesla Service Center gaan. Daar maakt jouw Tesla automatisch verbinding met wifi en kun je dus eenvoudig een update installeren.

Ik kan geen verbinding meer maken met wifi, wat is er aan de hand?

Als je auto eerder altijd verbonden was met wifi, maar nu niet meer, dan is er mogelijk sprake van een probleem. Er zijn twee oplossingen die kunnen werken. Probeer eerst het touchscreen opnieuw op te starten door beide scrollwieltjes op het stuur ingedrukt te houden. Heb je dat gedaan en werkt de wifi-verbinding nog steeds niet? Verwijder dan de wifi-verbinding en voeg deze opnieuw toe (zie de eerste vraag).

Kan ik mijn Tesla updaten zonder wifi?

Dat kan alleen als je een Model S of Model X hebt. Heb je een Model 3 of Model Y, dan kun je alleen updaten via wifi, zelfs al heb je Premium Connectivity.