Je Tesla verkopen: zo krijg je het hoogste bod

Je hebt mooie tijden beleefd samen met jouw snelle vierwieler, maar aan alles komt een eind. Je gaat jouw Tesla verkopen. Wat zijn de beste mogelijkheden? En ga je voor gemak of het hoogste bod?

Tesla’s zijn op dit moment erg gewild. Het is niet moeilijk om je elektrische auto te verkopen. Oudere Model X en Model S-auto’s zijn populair in verband met het gratis levenslang superchargen. Tweedehands Model 3’s verkopen goed, omdat de ‘kop’ er af is. Elektrisch rijden is hierdoor bereikbaar voor veel meer liefhebbers van autorijden. Zeker SR+-uitvoeringen van 2019 kun je inmiddels al onder de 30.000 euro kopen. En de Model Y? Dat is een populaire familieauto. Het voordeel van een Model Y verkopen is dat er nog relatief weinig Y’s worden aangeboden als occasion. Dit stuwt de vraagprijs omhoog.

Je vraagt je misschien af: hoeveel is mijn Tesla nu eigenlijk waard? We raden daarom altijd aan om een waardebepaling te doen. Op de website Dagwaarde.nl kun je de waarde van je auto checken, alleen geeft deze website geen eerlijke waarde. Als ik via deze website de waarde van mijn Model Y Long Range opvraag, krijg ik de waarde te zien van een Model Y met achterwielaandrijving. Dat scheelt vele duizenden euro’s. Ook houdt Dagwaarde.nl geen rekening met kleuren, opties (zoals FSD) of velgen. Daarom raden we altijd aan om een nauwkeurige waardebepaling te doen bij Ikwilvanmijnautoaf. Dit is gratis. Binnen 24 uur ontvang je een eerlijke prijs per mail. Mocht je dan zoiets hebben van: “Hé, dat is gunstig, ik wil mijn auto verkopen”. Dan ben je in één keer van je auto af. Klik hier om vrijblijvend een inruilprijs op te vragen bij Ikwilvanmijnautoaf.

Krijg ik de beste prijs bij Ikwilvanmijnautoaf?

Je krijgt hoe dan ook een betere prijs dan bij de dealer. De dealer gaat de auto namelijk veilen en wil zelf ook een flinke commissie vangen. Bij Ikwilvanmijnautoaf wordt jouw auto aangeboden aan autodealers en die kunnen (binnen 24 uur) een bod uitbrengen op jouw auto. Je begrijpt wel dat dit leidt tot veel betere biedingen dan wanneer je jouw auto bij de lokale dealer inlevert. Er zijn nog meer voordelen. Als je een nieuwe auto koopt bij een dealer – en je ruilt geen nieuwe auto in – dan kun je vaak een hogere korting krijgen of gratis opties bedingen.

Wanneer wél een auto inruilen bij een dealer?

Gaat jouw voorkeur niet uit naar de beste prijs voor je auto, maar gaat het om gemak? Dan is het beter om de auto in te ruilen bij de dealer waar je jouw nieuwe auto ophaalt. Deze dealer biedt natuurlijk iets minder voor jouw Tesla, maar je kunt jouw elektrische auto inruilen op hetzelfde moment dat je jouw nieuwe auto ophaalt. Dit kan een fijne gedachte zijn.

Niet doen: je Tesla verkopen via Marktplaats

Een auto verkopen via Marktplaats kan prima als je een oud barrel aanbiedt van een paar honderd euro. In het geval van een Tesla raden we dit niet aan. Het gaat immers om hele hoge bedragen. Hoe gaat iemand betalen? En daarnaast: zit je te wachten op allerlei mensen aan je deur die een proefrit willen maken? Op Marktplaats kan er ook eindeloos onderhandeld worden. Kortom, veel gedoe voor – vaak – geen hogere verkoopprijs.

Jouw Tesla verkopen aan een bekende

Je Tesla overdragen aan een familielid, collega of vriend(in) is een prettig idee. Je kent de nieuwe eigenaar en vermijdt gedoe aan de deur met vreemden en onderhandelingen. Bovendien geef je een dierbare de kans om van jouw Tesla te genieten, wetende dat deze in goede handen is. Het is echter belangrijk om te beseffen dat eventuele gebreken aan de auto tot discussies binnen de familie kunnen leiden. Er is een gezegde: “Leen geen geld aan vrienden, want je raakt ze beiden kwijt.” Dat geldt soms ook voor het verkopen van een auto aan een familielid of collega.

Jouw Tesla verkopen aan een Tesla-liefhebber

Als je zelf de touwtjes in handen wilt houden bij het verkopen van je Tesla en je zoekt een echte Tesla-liefhebber, dan kan het slim zijn om een berichtje te plaatsen in een Facebook-groep. In het geval van Tesla zijn er populaire Facebook-groepen, zoals Tesla Model 3 Nederland en Tesla Nederland / België. Deze groepen hebben duizenden leden. Als je hier een berichtje plaatst, vind je misschien een koper.

Succes met de verkoop van jouw Tesla!