Kan ik Apple Music afspelen in mijn Tesla? Ja!

Vanaf nu is het mogelijk om muziek via Apple Music af te spelen in je Tesla. Ook Amazon Music, Tidal en Audible komen er mogelijk aan, al kan het nog jaren duren voordat deze muziekspelers te gebruiken zijn.

De Apple Music-ondersteuning is één van de hoogtepunten van de zogenoemde ‘Holiday Update’ van 2022. Ieder jaar in december brengt Tesla een speciale eindejaarsupdate uit met fraaie toevoegingen. Dit jaar is de update beter dan ooit met Steam-ondersteuning, Apple Music, aangepaste ventilatorsnelheden en – natuurlijk – een nieuwe lichtshow. Ook is het vanaf nu mogelijk om te videobellen via Zoom én kun je jouw hond bekijken als je jouw trouwe viervoeter achterlaat in de auto. Wel even de Dog Mode activeren natuurlijk.

Apple Music bevat meer dan 100 miljoen nummers en 30.000 playlists. Om Apple Music te activeren, tik je op het Apple Music-icoon bij Applicaties. Scan de QR-code met je mobiele apparaat en log in met je Apple ID.

Naast Apple Music en Spotify kun je nog naar andere muziekdiensten luisteren, zoals diverse radio-applicaties, zoals TuneIn. Je moet wel een abonnement afsluiten van 10 euro per maand om in je Tesla naar Apple Music of Spotify te luisteren.

Wil je toch luisteren via Apple Music, maar wil je geen Premium Connectivity-abonnement afsluiten? Dan moet je jouw telefoon verbinden met Bluetooth. Op die manier is het toch mogelijk om naar je eigen afspeellijsten te luisteren. Je kunt dan overigens iedere willekeurige muziekdienst gebruiken.

Lees ook: Telefoon verbinden met je Tesla