Kan ik een proefrit maken in een Tesla?

Ja, je kunt een proefrit (of testrit) maken in een Tesla-model naar keuze. Wil je een proefrit in een Model 3? Of liever een X? Je kunt gemakkelijk online een contactloze proefrit inplannen.

De minimale leeftijd voor een proefrit is 21 jaar en je moet in het bezit zijn van een rijbewijs. Houd daarna rekening met de richtlijnen van het RIVM. Kom het liefst alleen en probeer tien minuten voor de testrit aanwezig te zijn.

Hoe lang duurt de proefrit?

De proefrit duurt ongeveer 15 minuten. Tijdens de rit krijg je de verschillende mogelijkheden van een Tesla te zien.

Kan ik verschillende modellen testen?

Ja, maar dan moet je wel verschillende afspraken (achter elkaar) inplannen.

Ben ik verplicht een Tesla te kopen na een proefrit?

Nee, het is een vrijblijvende proefrit. Daarna kun je gewoon verder oriënteren. Wij adviseren nieuwe EV-rijders om meerdere proefritten te plannen met auto’s in dezelfde prijscategorie. Zo krijg je een goed beeld van de verschillen. Het komt regelmatig voor dat een potentiële autokoper een bepaalde auto bovenaan zijn wensenlijst heeft staan, maar dat er iets heel anders uitkomt.

Kan ik alles testen tijdens een proefrit?

Uiteraard zijn sommige voordelen van een elektrische auto niet te ‘testen’ tijdens een proefrit, zoals het gemak van thuis opladen versus tanken bij een tankstation, het werkelijke bereik of de kwaliteit van het laadnetwerk. Lees of luister naar verhalen en ervaringen van andere EV-rijders.

Nog één keer: hoe boek ik een proefrit?

Ga naar deze website, laat je gegevens achter en er wordt contact met je opgenomen.