Kan ik in mijn Tesla muziek vanaf een USB-stick spelen?

Ja, je kunt een USB-stick gebruiken om muziek af te spelen. Maak een map aan op de USB-stick en zet daarin jouw MP3-bestanden. Plug deze stick daarna in je auto en je luistert naar je favoriete artiesten.

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Je kunt niet alle USB-poorten gebruiken. Wij adviseren om de USB-poort aan de voorzijde van de middenconsole te gebruiken. Werkt dit niet? Probeer dan de USB-poort in het dashboardkastje.

Daarnaast ondersteunt de Media Player alleen USB-sticks met exFAT-formaat. NTFS wordt niet ondersteund. We adviseren daarom om altijd eerst de USB-stick te formatteren voordat je muziekbestanden installeert. Hoe dat moet lees je hier. Houd er rekening mee dat alle bestanden op de USB-stick verloren gaan als je start met formatteren.

Als je de muziekbestanden op een USB-stick hebt geplaatst – en de USB-stick in de auto hebt geïnstalleerd – dan is het daarna tijd om de Media Player op te starten. Tik op Media Player > USB en kies de map waarin de MP3-bestanden staan. Daarna tik je op een nummer naar keuze. Je kunt vervolgens door de muziekbestanden bladeren met het linker scrollwiel (links voor vorige nummer, rechts voor volgende nummer) en uiteraard kun je ook ‘shufflen’ aanzetten. In dat geval worden de nummers door elkaar afgespeeld.

Er zijn gelukkig nog veel meer mogelijkheden om naar muziek te luisteren in je Tesla. Denk aan Apple Music, Tidal of Spotify. Ook is het mogelijk om muziek via Bluetooth af te spelen of een radiostation te beluisteren.