Kan ik met mijn Tesla laden bij Fastned?

Ja, je kunt gewoon bij Fastned laden. Het snellaadnetwerk van Fastned heeft een goede dichtheid in Nederland.

Maak eerst een account aan bij Fastned. Download de app, koppel jouw bankpas, creditcard of laadpas en de kosten worden automatisch afgerekend.

Als je een Tesla Model 3 wilt opladen, dan moet je een CCS-stekker gebruiken. Heb je een Tesla Model S of X? Dan kun je opladen met een CCS-adapter. Gebruik jouw eigen adapter. In de app van Fastned zie je precies hoeveel CCS-oplaadpunten vrij zijn. Je kunt daarvoor ook Google Maps-gebruiken.

Tip: activeer autocharge in de app van Fastned. Dan kun je automatisch laden zonder een app of laadpas te gebruiken. Hier lees je hoe je autocharge activeert. De ervaring bij een Fastned-station is dan ongeveer gelijk als bij Tesla’s eigen netwerk van superchargers. Gewoon opladen en gaan!

Alle Fastned-laadstations (augustus 2020)

Tanken bij Fastned of Supercharger?

Laden bij een Supercharger (0,25 euro per kWh) is goedkoper dan laden bij Fastned (0,59 euro per kWh). De kosten dalen als je Gold Member bent, maar dan nog betaal je bij Fastned 0,35 euro per kWh (+ 11,99 euro per maand). Kijk je dus enkel naar het kostenplaatje, dan is tanken bij een Supercharger goedkoper.

Het voordeel van Fastned is dat er veel meer Fastned-laadstations zijn dan Tesla supercharger-stations. Kortom, wil je snel reizen, dan is het soms handiger om bij Fastned op te laden.

En qua laadtijd? Dan zijn Tesla en Fastned moeilijk te vergelijken. Tesla heeft V3 en V2 Supercharger-locaties. Bij V3 locaties is de laadcapaciteit tot 250 kW per auto. Bij V2 locaties is dat slechts tot 150 kW. Fastned heeft 300 kW laders met een laadsnelheid tot circa 200 kW, maar er zijn ook tragere laadstations (175 kW en 50 kW). In de Fastned-app en in Google Maps kun je de laadsnelheid per station zien. Ga je opladen bij Fastned? Kies dan altijd het snelste oplaadpunt.