Je kunt iedere auto inruilen voor een Tesla. Of je nu een Volvo, Mercedes, BMW, Mercedes, Renault, Audi, Toyota Hyundai, Kia of Opel hebt: ruil je auto in en betaal minder voor je gloednieuwe Tesla.
Vul het VIN (Voertuigidentificatienummer) in op de website van Tesla, geef het kenteken door, de kilometerstand en je krijgt de geschatte inruilwaarde te zien. Ga naar deze pagina om direct jouw inruilwaarde te berekenen.
Wij raden overigens aan om je auto niet bij Tesla in te ruilen. Tesla veilt vrijwel alle auto’s die binnenkomen en zal daarom de laagste inruilwaarde geven. Zeker eigenaren van auto’s met een inruilwaarde boven de 10.000 euro doen er goed aan om een ‘second opinion’ aan te vragen bij Ikwilvanmijnautoaf.nl. Deze website geeft gemiddeld de hoogste inruilwaarde. Een andere mogelijkheid is om bij dealers na te vragen of ze een leuke prijs willen geven voor je auto. Rijd je nu in een Hyundai? Informeer dan bij Hyundai-dealers in de buurt.
Ruil je jouw auto liever in bij Tesla? Plaats een bestelling binnen zeven dagen na ontvangst van jouw inruilofferte. De inruilaanvraag wordt dan namelijk aan de levering toegevoegd zodra je een bestelling plaatst. Je kunt vervolgens de inruilofferte accepteren in jouw Tesla-account.
Wil je de waarde van je auto verrekenen met de nieuwe auto? Dat kan, maar dan moeten de inruilauto en de Tesla op dezelfde naam staan. Als alternatief kan de waarde van de inruilauto na de levering contant voldaan worden.
Is de inruilwaarde hoger dan de waarde van je nieuwe Tesla-auto? Dan krijg je het verschil teruggestort op jouw bankrekening. Dit komt maar zelden voor (of je moet momenteel in een Lamborghini rijden).
Mag ik een gefinancierde auto of lease-auto inruilen?
Als de bank of leasemaatschappij dit toestaat, dan kan dit.
Wanneer ruil ik mijn auto in?
Ga je jouw nieuwe Tesla ophalen? Breng dan jouw inruilauto mee. Tesla neemt de inruilauto in ontvangst tijdens de leveringsafspraak.
Kan mijn definitieve inruilofferte lager uitvallen?
Ja. Je krijgt een inruilofferte voordat je jouw auto koopt, gevolgd door een definitieve inruilofferte nadat je jouw Tesla hebt gekocht. Bij mij viel de definitieve inruilofferte na aankoop van de auto lager uit dan vóór de aankoop, terwijl ik na aankoop minder kilometers doorgaf. Ik had verwacht dus méér te krijgen voor mijn tweedehands auto, maar ik kreeg 800 euro minder (op een bedrag van ongeveer 12.000 euro). Dat is opvallend. Mogelijk denkt Tesla dat ze iets lager kunnen zitten op het moment dat iemand al een Tesla heeft gekocht, omdat iemand dan al over de brug is. Op dat moment heb ik besloten om mijn auto toch ergens anders in te ruilen, maar dat was voor Tesla gelukkig geen probleem. Hopelijk zijn dit geen praktijken die vaker voorkomen, maar let er dus mee op. En weet: je kunt een definitieve inruilofferte altijd weigeren. Ook als je de definitieve inruilofferte toch per ongeluk hebt ondertekend, kun je – door even te bellen of mailen met Tesla – er nog onderuit komen.
Daarom adviseren we altijd: vraag een waarde aan bij Ikwilvanmijnautoaf.nl (vrijblijvend), ruil je auto in bij een dealer of verkoop de auto via Marktplaats. Met een paar muisklikken kun je honderden euro’s besparen.
Maakt het iets uit als ik mijn auto niet bij Tesla inruil?
Ja, er zijn twee verschillen. Een nadeel is dat je vervoer moet regelen om je nieuwe auto op te halen. Maar, er is vast iemand die het leuk vindt om mee te gaan en anders ga je met het openbaar vervoer naar Tesla. Een voordeel is dat je bij het ophalen van je nieuwe auto minder hoeft te regelen. Je hoeft immers geen auto in te leveren en kunt direct je nieuwe bolide in ontvangst nemen.
Kan ik ook mijn Tesla inruilen bij Tesla?
Ja, dat kan, maar ook hiervoor geldt dat je jouw auto beter buiten Tesla om komt verkopen. Je kunt jouw Tesla namelijk via de eerder genoemde sites verkopen. Belangrijk is dat je de auto goed overdraagt voor je de keycard overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Hoe dat moet lees je hier.