Laadpas Tesla aanvragen? Dat is niet nodig

We krijgen regelmatig dezelfde vraag via e-mail: kan ik een laadpas van Tesla aanvragen? Echter heb je bij Tesla geen laadpas nodig om op te laden.

Je ziet Tesla-rijders vaak rondlopen met een sleutelkaart, maar dit is geen laadpas. Deze sleutelkaart wordt gebruikt om de auto te vergrendelen en ontgrendelen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Je hebt een andere elektrische auto en wil opladen bij Tesla superchargers.
  • Je hebt een Tesla en wil opladen bij superchargers.
  • Je hebt een Tesla en wil opladen bij andere laadpalen.
  • Je bent je sleutelkaart kwijt.

Hieronder leggen we per scenario uit wat je moet doen.

Je hebt een andere elektrische auto en wil opladen bij Tesla superchargers

Je kunt jouw elektrische auto opladen bij Tesla superchargers, mits jouw auto een CCS-aansluiting heeft. De meeste moderne EV’s hebben zo’n aansluiting. Als je jouw auto wil opladen bij Tesla, heb je geen laadpas nodig, maar moet je de app downloaden van Tesla. In deze app maak je een account aan. Je hoeft nog geen betaalgegevens in te vullen.

Als je de eerste keer gaat opladen bij een supercharger, parkeer je de auto bij een supercharger laadplek. Steek de CCS-stekker in de oplaadpoort van je auto. Het opladen begint niet direct. Open na het aansluiten de Tesla-app, ga naar de overzichtskaart (onder ‘Uw niet-Tesla opladen), kies de locatie en het nummer van de laadpaal. Dit nummer staat op de buitenkant van de laadpaal. Daarna vraagt de app om een betaalmethode. Kies voor automatsich incasso of creditcard. Daarna klik je op ‘Opladen starten’ en dan begint de auto met opladen. Genoeg stroom? Klik dan op ‘Opladen stoppen’ en haal de kabel uit de auto.

Je hebt een Tesla en wil opladen bij superchargers

Je hebt al een Tesla en gaat opladen bij superchargers. Dat kan heel gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een Tesla-account (en die is al aangemaakt bij het ophalen van de auto) en een actieve betaalmethode. Deze betaalmethode stel je in op Tesla.com onder je account. Heb je dat eenmaal gedaan, dan is het laden bij Tesla een fluitje van een cent. Sluit de CCS-stekker aan en het opladen begint direct.

Je hebt een Tesla en wil opladen bij andere laadpalen

Je hebt dan wél een laadpas nodig. In dit artikel verzamelen we de beste laadpassen, o.a. van Shell en ANWB. Onze favoriete laadpas is die van Vandebron. Je betaalt 3,50 euro per maand, maar Vandebron rekent geen extra kosten per laadsessie. Als je regelmatig laadt, ben je voordeliger uit.

Je bent je normale sleutelkaart kwijt

Vervelend, maar je kunt eenvoudig een nieuwe sleutelkaart aanvragen bij Tesla. Je kunt je nieuwe sleutelkaart eenvoudig koppelen met je auto als je nog één werkende sleutelkaart hebt. Ben je beide sleutelkaarten kwijt? Dan moet je helaas naar een Service Center of een afspraak maken met Tesla.