Mag ik het Tesla scherm bedienen tijdens het rijden?

Het is mogelijk om een Tesla te besturen zonder het scherm aan te raken. Het is verstandig om dit dan ook niet te doen tijdens het rijden.

In Duitsland kreeg een Tesla-bestuurder onlangs een boete en een rijverbod, omdat hij tijdens het rijden de instellingen van zijn ruitenwissers aanpaste. Kortom, in Duitsland word je zwaar bestraft bij het gebruik van het Tesla-scherm tijdens het rijden. Niet doen dus.

In Nederland mag je geen smartphone bedienen in de auto, maar mag je tijdens het rijden wel je mobiele telefoon aanraken als deze in een houder zit. Kortom, waarschijnlijk zal een Nederlandse rechter milder oordelen over het aanraken van een Tesla-scherm dan een Duitse rechter. Toch is het slim om niet teveel aan het scherm te zitten.

Wil je bepaalde instellingen wijzigen? Doe dit als je de auto geparkeerd hebt of bij een supercharger. Of vraag het jouw bijrijder. Ook kun je spraakopdrachten (voice commands) geven, zoals ‘zet de temperatuur op … graden’ of ‘ik heb het koud’. Meer over spraakopdrachten lees je op de website van Tesla.