Met welke Tesla’s kun je levenslang gratis superchargen?

Eigenaren van een oudere Model S of Model X kunnen levenslang gratis superchargen. Dit geldt ook voor toekomstige eigenaren, zolang voertuigen niet worden doorverkocht door Tesla. Als Tesla occassions verkoopt, dan vervalt dit voordeel.

Overweeg je een Model S of Model X te kopen en is deze auto oorspronkelijk besteld voor 15 januari 2017 en geleverd voor 15 april 2017? Dan kunnen eigenaren van deze auto levenslang gratis superchargen. Dit is overdraagbaar naar nieuwe eigenaren, zolang de auto maar niet wordt ingeruild bij Tesla. Als je een oudere Model S of Model X bij Tesla koopt – als occassion – dan weet je 100% zeker dat deze auto geleverd wordt zonder gratis superchargen.

Wil je zeker weten dat de auto die je koopt gratis superchargen heeft en dat dit overdraagbaar is naar jou, dan kun je het beste contact opnemen met Tesla om dit 100% zeker te weten. In ‘Mijn Tesla’-account kun je zien of de auto ‘gratis superchargen’ heeft, alleen is niet inzichtelijk of het ook daadwerkelijk overdraagbaar is.

Er is nog een andere manier om te controleren of jouw Tesla gratis supercharging for life heeft. Ga naar jouw Tesla-account (in de browser). Klik op ‘Beheren’ bij de auto waar het om gaat en klik dan op ‘Details’ (onder het VIN-nummer). Klik nu op de rechtermuisknop en kies de optie ‘Paginabron weergeven’. Druk op CTRL + F (of in het menu van de browser op ‘Bewerken’ -> ‘Zoek’ -> ‘Zoek…). Zoek dan op ‘$SC‘. Vervolgens zie je een code, bijv. $SC00, $SC01, $SC04, $SC05 of $SC06. In het geval van mijn Model 3 zie ik ‘$SC04’. Zie hieronder.

Wat betekenen deze codes?

$SC00: Geen supercharging
$SC01: Ongelimiteerd gratis superchargen
$SC04: Betaald superchargen
$SC05: Ongelimiteerd gratis superchargen (maar niet overdraagbaar naar nieuwe eigenaren)
$SC06: Ongelimiteerd gratis superchargen (maar tijdgebonden)

Zie je SC01? Dan weet je zeker dat jouw auto gratis superchargen heeft en dat het ook overdraagbaar is.

Ik laat het accupakket of motor vervangen: kan ik daarna nog steeds gratis superchargen?

Ja, als je de accu of motor laat vervangen door Tesla, dan behoud je gratis superchargen. Gratis superchargen is namelijk gekoppeld aan je VIN-nummer. Laat je de accu of motor vervangen door een derde partij, dan kan Tesla gratis supercharging intrekken.

Ik wil mijn Tesla van zakelijk overschrijven naar privé: vervalt nu gratis supercharging?

Nee, als je nu gebruik maakt van gratis levenslang superchargen, dan blijft dit ook het geval op het moment dat je de auto laat overschrijven naar privé.