Model S en Model X nu tot 22.500 euro goedkoper

Net als in de Verenigde Staten heeft Tesla prijsverlagingen doorgevoerd op de Model S en Model X in de Benelux. Beide modellen zijn tienduizenden euro’s goedkoper.

De Tesla Model S Dual Motor All Wheel Drive heeft nu een prijskaartje van 94.990 euro. De Model S Plaid is zelfs 22.500 euro goedkoper en wisselt nu voor een bedrag van ‘slechts’ 109.990 euro van eigenaar.

Ook de Model X is in prijs gedaald. Voor de Dual Motor-uitvoering betaal je sinds dit weekend 99.900 euro (16.500 euro minder) en de Plaid-versie kost 114.990 euro (22.000 euro minder).

Heb je al een bestelling geplaatst? Dan is het mogelijk om deze te annuleren, maar hoogstwaarschijnlijk neemt Tesla contact met je op en hoor je dat je de auto voor een lagere prijs kunt kopen.

De prijsverlagingen van de Model S en Model X gaan hopelijk een impuls geven aan de verkoopcijfers. De verkoopcijfers van beide topmodellen liggen sterk achter op die van de Model 3 en Model Y. De verwachting is dat de Model 3 in het laatste kwartaal veel verkocht gaat worden, omdat dit model net is vernieuwd.