Model Y in Europa niet meer leverbaar in rood en grijs

Tesla’s zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Regelmatig verandert het autobedrijf het aanbod. Zo zijn in Europa twee standaard kleuren geschrapt voor de Model Y.

Sinds oktober 2022 is de Model Y verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Quicksilver en Midnight Cherry Red. Deze kleuren zijn speciaal ontwikkeld voor de Europese markt in Giga Berlijn: de grote Tesla-fabriek in Berlijn. Midnight Cherry Red – oftewel kersenrood – is een gewaagde kleur. Je valt hiermee echt op!

Model Y Quicksilver
Model Y Midnight Cherry Red

Tot een paar maanden geleden was het nog wel mogelijk om de Model Y met achterwielaandrijving in de kleuren rood (Red Multi-Coat) en grijs (Midnight Silver Metallic) te bestellen, maar inmiddels zijn de standaard kleuren uit het assortiment. Wil je een rode of grijze Tesla Model Y, dan heb je twee opties: een occassion kopen of genoeg nemen met een (iets) afwijkende kleur. Veel kopers zullen waarschijnlijk voor de laatste optie gaan.

Midnight Cherry Red lijkt op Red Multi-Coat, maar het mooie van deze kleur is dat de auto er ieder moment van de dag anders uitziet. In de schaduw lijkt de auto paars te zijn, terwijl op een zomerse dag de kleur meer richting (donker)rood gaat. Quicksilver is veel lichter dan Midnight Silver Metallic, maar het is een goed alternatief voor de oude grijze kleur.