Model Y Long Range met achterwielaandrijving binnenkort in Nederland te koop

De Model Y krijgt er een smaakje bij in Nederland. Binnenkort is de Model Y als Long Range-uitvoering mét achterwielaandrijving verkrijgbaar. Dit model valt tussen de ‘normale’ Model Y met achterwielaandrijving en de Long Range-uitvoering met vierwielaandrijving.

Tesla bevestigt aan Autoweek dat de Model Y Long Range RWD binnen niet al te lange tijd te configureren is op de website van de elektrische autofabrikant. De grote vraag voor nu is: wat hangt er voor prijskaartje aan? De Model Y RWD heeft een vanaf-prijs in Nederland van 43.990 euro, terwijl de Long Range AWD in de meest eenvoudige uitvoering momenteel 50.990 euro kost. De kans is groot dat de Model Y Long Range RWD circa 47.000-48.000 euro gaat kosten. Dat betekent dat de auto niet in aanmerking komt voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De goedkoopste uitvoering van de Model Y nog wel.

En hoe zit het dan qua specificaties? De Model Y Long Range RWD wordt momenteel al aangeboden op de Belgische Tesla-site, dus vandaar dat we daar de exacte specs kunnen inzien. Het goede nieuws is dat de ‘Long Range’ Model Y met achterwielaandrijving het verst komt: 600 kilometer (WLTP). In vergelijking: de Model Y met vierwielaandrijving heeft een bereik van 533 kilometer. De topsnelheid is gelijk, namelijk 217 kilometer per uur. De auto accelereert in 5,9 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur. De vierwielaandrijving doet dit in vijf seconden. En de Performance? Die haalt dit in 3,7 seconden.