Netflix kijken in een Tesla: alle vragen & antwoorden

Netflix & chill tijdens het laden: dat wil toch iedereen? Netflix kijken is één van de grootste pluspunten van rijden in een Tesla. Maar dan moet de app natuurlijk wél werken. Krijg je een wit scherm te zien? In dit artikel ontdek je wat je kunt doen om te starten met bingewatchen.

Het is heel eenvoudig om Netflix te kijken in je Tesla. Ga naar ‘Entertainment’ en klik op ‘Theater’. Daarna klik je op ‘Netflix’. Log in met je e-mailadres en wachtwoord. Onder ‘Tesla Theater’ vind je meerdere videostreamingservices, zoals Hulu, Twitch, Disney+ en YouTube.

Kan ik Netflix kijken tijdens het rijden?

Nee, dit werkt niet, omdat dit gevaarlijk is. Zodra je vanuit parkeren wegrijdt, sluit Netflix automatisch af. Je kunt dus alleen Netflix kijken als je geparkeerd staat. In de praktijk betekent dit dat Netflix vooral gebruikt wordt tijdens het opladen (bijv. bij een supercharger) of als je even in de auto moet wachten (bijv. carpoolen, winkelen, etc.).

Netflix werkt niet: wat is er aan de hand?

Eerst is het belangrijk dat je alle volgende vragen met ‘Ja’ kunt beantwoorden:

  • Heeft je auto minimaal een MCU2-chip? Tesla’s voor 2018 hebben een upgrade nodig naar MCU2 (circa 1.500 euro) nodig om Netflix te gebruiken.
  • Heb je premium connectivity? Zo nee, sluit dan eerst premium connectivity af bij Tesla. Dit is een abonnement van 10 euro per maand.
  • Is er sprake van een goede mobiele verbinding? Test dit door een nummer te luisteren in Spotify of een video te bekijken op YouTube. Werken deze apps ook niet, dan is er sprake van een tijdelijk verbindingsprobleem. Probeer het later nog eens of reset de auto.
  • Sta je geparkeerd? (In de ‘P’-stand)
  • Heb je een Netflix-account en weet je zeker dat je het goede e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd?

Werkt Netflix nog steeds niet, dan kun je een paar dingen proberen. Sowieso is het altijd slim om eerst een reset uit te voeren. Hoe dit moet lees je hier. Dit lost 95% van de problemen op.

Daarna kun je nog een paar dingen doen die wellicht kunnen werken, namelijk:

  • Zet de koplampen uit in geparkeerde stand.
  • Verander de taalinstelling naar Engels en weer terug naar Nederlands (onder ‘Display’ -> ‘Taal’).
  • Geef je voertuig een andere naam.

Als Netflix nog niet werkt, verander dan je wachtwoord op Netflix en probeer opnieuw in te loggen. Wacht daarna nog een dag en probeer het opnieuw. Werkt Netflix niet? Neem dan contact op met Tesla.

Hoe log ik uit bij Netflix?

Open Netflix en ga naar links om het menu te openen. Klik op ‘Instellingen’ (of het tandwieltje). Klik daarna op ‘Uitloggen’ en bevestig dit daarna met ‘Ja’. Daarna kan iemand anders inloggen.

Netflix is niet scherp in mijn Tesla

De streamingresolutie bedraagt maximaal slechts 720p (1280 x 720 pixels). Aangezien de resolutie van het scherm 1920×1080 pixels is, betekent dit dat de beelden worden opgerekt. Kortom, de beelden zien er niet zo haarscherp uit als thuis op je 4K-televisie.

Kan ik Netflix kijken op het tweede scherm in mijn Model S of X?

De nieuwe Model S en Model X-auto’s hebben een tweede touchscreen achterin de auto. Nu denk je wellicht: ideaal, want dan kunnen de kinderen op hun eigen scherm Netflix kijken. Maar die vlieger gaat helaas niet op. Zo kan Netflix achterin alleen gebruikt worden tijdens het parkeren. Daarnaast kan er maar één mediabron gekozen worden. Wil je dus voorin luisteren naar Spotify (tijdens het parkeren), dan kunnen de kinderen achterin geen Netflix kijken.

Kan ik een tweede touchscreen installeren in mijn Model 3 of Y?

Netflix werkt niet onder het rijden. Wil je jouw kinderen op de achterbank zoethouden tijdens een lange autoreis? Dan is het slim om een tweede touchscreen te installeren. Er zijn interessante after market-oplossingen verkrijgbaar. Een voorbeeld is dit infotainment-systeem van Hansshow. In feite installeer je een Android-tablet. Het voordeel van een los tablet is dat je dit apparaat wel apart kunt bedienen. Daarnaast kun je een draadloze hoofdtelefoon koppelen.

Verbruikt Netflix veel stroom?

Nee. Als je in je Tesla Netflix kijkt, dan zal Climate Control de grootste energieverbruiker zijn. Is het extreem koud of extreem warm, dan moet de cabine op temperatuur gehouden worden. Het energieverbruik van Netflix is dan verwaarloosbaar. Houd rekening met een paar procentpunten stroomverlies per uur in totaal (incl. Climate Control).