Nieuwe Tesla Model 3 (2021): wat zijn de veranderingen?

De nieuwe Tesla Model 3 heeft een warmtepomp, zwarte accenten en een groter bereik dan de oude Model 3. Ontdek alle verschillen!

De nieuwe Tesla Model 3 is vanaf 16 oktober 2020 te bestellen op Tesla.com. Heb je iets eerder een Tesla Model 3 besteld? De kans bestaat dat je dan alsnog een nieuwe versie krijgt, aangezien de Amerikanen op 5 oktober zijn gestart met de productie van het nieuwe model.

Nieuwe Tesla Model 3’s (geproduceerd na oktober 2020) hebben een groter bereik. De SR+ komt uit op 430 kilometer (was 415 km), de Long Range heeft een bereik van 580 kilometer (was 560 km)) en de Performance klimt van 530 naar 567 km. De LR en Performance accelereren nog sneller. De Long Range versnelt in 4,4 seconden van 0 naar 100 km per uur (was 4,6 seconden). De Performance doet dit in 3,3 seconden (was 3,7 seconden). De SR+ behoudt de 0-100 km/u-tijd van 5,3 seconden.

Buiten zijn er veel wijzigingen. Zo zien de sportvelgen en de Aero-velgen er anders uit. Wij vinden de velgen er net iets strakker uitzien dan voorheen. De Performance heeft prachtige 20 inch Überturbine velgen. Ook heeft de Model 3 geen chromen, maar zwarte accenten. Door de zwarte raamlijsten en deurgrepen lijkt de Model 3 iets sneller. Een verbetering? Wij vinden van wel, maar het is natuurlijk een kwestie van smaak. Chroom is namelijk duurder en heeft een iets luxere uitstraling.

De nieuwe Überturbine velgen. Een prachtige verschijning!
De Model 3 (2021) met de nieuwe Aero-velgen. Wij vinden deze kleur (grijs) met de zwarte accenten erg fraai. Wat vind jij er van?
De gloednieuwe sportvelgen. Ook een verbetering!

Ook het interieur is veranderd. Het middenconsole is vernieuwd. Zo zijn de zilveren accenten verwijderd en is de pianolak vervangen door matzwarte lak. Beter, want pianolak is heel kras- en stofgevoelig.

Het nieuwe interieur

Tenslotte heeft de nieuwe Model 3 een elektrische achterklep. Een mooie vernieuwing, want de after market-oplossingen hiervoor zijn vrij prijzig. 

De prijzen zijn niet verlaagd. Dit is opvallend, want in andere landen is de prijs van de Model 3 naar beneden geschoten (zoals Australie en Noorwegen). Australiers krijgen vanaf nu een Chinese Tesla Model 3 ipv een Amerikaans model en daardoor zijn zij zo’n 7000 dollar goedkoper uit.

Direct samenstellen? Configureer jouw Tesla Model 3 (2021) via deze link en ontvang 1500 supercharger-km’s gratis.