Nieuwe Tesla Roadstar komt pas in 2023

De nieuwe Tesla Roadster verschijnt een jaar later dan verwacht. Elon Musk laat via Twitter weten dat de tweede generatie Roadster mogelijk pas vanaf 2023 leverbaar is.

De Roadster was de eerste volledig elektrisch aangedreven sportauto en werd gebouwd tussen 2008 en 2012. In 2017 presenteerde Musk een nieuw prototype van de Roadster, maar daarna bleef het lange tijd stil. Vorig jaar onthulde Musk dat de Roadster vanaf 2022 te bestellen is, maar nu blijkt dat fans een jaar langer moeten wachten.

Musk valt weinig te verwijten. Er is namelijk sprake van een groot tekort aan onderdelen. Dit verklaart ook waarom de levertijden van nieuwe Tesla’s oplopen en waarom occasions in de Verenigde Staten waardevast zijn.

Prototype nieuwe Roadster

“Ook al hadden we zeventien nieuwe producten, dan nog zouden we ze niet kunnen leveren”, laat Musk via Twitter weten. “Als 2022 niet zo’n rampjaar wordt [als dit jaar, red.], dan verwacht ik dat de nieuwe Roadster in 2023 verschijnt.”

Musk houdt dus nog even een slag om de arm. Het is best aannemelijk dat ook in 2022 er tekorten zijn, omdat het coronavirus nog niet weg is. We wachten maar af!

Nieuwe Roadster krijgt fors prijskaartje

De Tesla Roadster gaat naar schatting meer dan 200.000 euro kosten. Daarvoor krijg je overigens een prachtige auto mét krachtige accu. Tesla probeert om een actieradius van meer dan 900 kilometer te halen. Deze specificaties zijn allemaal nog niet definitief, dus we wachten met spanning af.

Lees ook: Wanneer komt de nieuwe Tesla Roadster?