Wanneer komt de nieuwe Tesla Roadster?

De nieuwe Tesla Roadster komt eraan. De volledig elektrisch aangedreven sportauto werd gebouwd tussen 2008 en 2012, maar is inmiddels niet meer nieuw leverbaar. De tweede generatie Roadster verschijnt naar verwachting in 2023.

We weten nog weinig over de nieuwe Roadster, maar de verwachting is dat deze auto alle records gaat verbreken als het gaat om bereik, topsnelheid en acceleratie. Daar hangt ook een fors prijskaartje aan, maar daarover later meer.

Op 16 november 2017 presenteerde Elon Musk een nieuw prototype van de Roadster. Bekijk de video hieronder en skip dan naar 27 minuten om de auto te zien. Het daadwerkelijke productiemodel ziet er mogelijk anders uit.

Nu vraag jij je wellicht af: wanneer krijgen we dit productiemodel te zien? Elon Musk liet in september 2020 via Twitter weten dat de Tesla Roadster volgend jaar te zien is op de Nürburgring. Daar zal de nieuwe sportauto ongetwijfeld grondig getest worden. De Roadster kan namelijk in 2,1 seconden accelereren van 0 naar 96 kilometer per uur. Musk hintte dat de topsnelheid boven de 400 kilometer per uur uitkomt.

Op dit moment is er sprake van een groot tekort aan onderdelen, waardoor de Roadster waarschijnlijk pas in 2023 verschijnt.

Het is natuurlijk goed nieuws voor Roadster-fans als deze auto vanaf 2023 te bestellen is. Toch is dit jaartal nog niet in beton gegoten. Roadster heeft namelijk geen prioriteit. Dit is overigens heel begrijpelijk. Een Model Y is een interessanter model dan de Roadster, omdat meer mensen een Model Y willen hebben. Ook de Semi en de Cybertruck hebben voorrang.

Hoeveel gaat de nieuwe Roadster (2023) kosten?

De eerste Roadster (2008-2012) kostte 175.000 euro. Naar verwachting gaat de nieuwe Roadster meer kosten. In 2023 is de bijtelling 16% in Nederland en betaal je dus (netto) 2.675 euro per maand voor deze auto (1388 p/mnd schijf 1, 1852 p/mnd, schijf 2). De Tesla Roadster gaat naar schatting meer dan 200.000 euro kosten. Daarvoor krijg je overigens een prachtige auto mét krachtige accu. Tesla probeert om een actieradius van meer dan 900 kilometer te halen. Deze specificaties zijn allemaal nog niet definitief, dus we wachten met spanning af. Zodra er meer bekend is, wordt dit artikel geüpdatet.