Opnieuw prijsverlagingen voor Tesla Model 3 en Model Y

Tesla heeft de prijs van de Model 3 opnieuw met duizenden euro’s verlaagd. Het instapmodel met achteraandrijving kost nu nog maar 41.990 euro. Dat is nog exclusief aanschafsubsidie van 2.950 euro, waardoor de totaalprijs onder de magische grens van 40.000 euro zit.

Ook de Long Range en Performance-uitvoeringen van de Model 3 zijn duizenden euro’s goedkoper geworden. De LR kost 49.990 euro. De Performance-uitvoering 53.990 euro.

De instapprijs van de Model Y Performance is ook verlaagd. Zo betaal je vanaf vandaag 4.000 euro minder voor de Model Y Performance. De Model Y Long Range en de standaarduitvoering met achterwielaandrijving zijn niet goedkoper geworden.

Met de prijsverlagingen maakt het Amerikaanse autobedrijf het concurrenten erg lastig om te volgen. Volgens Tesla zijn de prijsverlagingen mogelijk vanwege verbetering van de productiecapaciteit en schaalvergroting.

Wie graag een heerlijke elektrische auto rijdt, doet er goed aan om de Model 3 aan te schaffen. Vergeet dan niet om een Tesla te bestellen via een referral link, zodat je duizend bonuspunten krijgt in je Tesla-app. Deze kun je inwisselen voor Tesla-cadeaus.

Facelift komt er aan

Als je nu een Tesla Model 3 koopt, dan is het de vraag hoe lang je in het nieuwste model rijdt. Houd er rekening mee dat de Model 3 eind dit jaar of volgend jaar een facelift krijgt met o.a. nieuwe koplampen. Dit wordt ook wel Project Highland genoemd.